Медовик – один із найсмачніших тортів, але зазвичай його довго готувати. Є один простий рецепт, для якого знадобиться мінімум продуктів та трохи вільного часу.
Восени особливо хочеться тепла та затишку. Саме час порадувати себе та близьких ароматною випічкою, яка ідеально поєднується з трав'яним чаєм, какао чи кавою.
Щоб приготувати медовик за спрощеним рецептом, вам знадобляться натсупні інгредієнти.
- 6 яєць;
- 200 г цукру;
- 250 мл меду;
- 375 г пшеничного борошна;
- 40 г вершкового масла;
- 2 ч. л. соди;
- 1 склянка горіхів.
Крем буде сметанним – із 500 мл сметани та 150 г цукру. Сметану краще брати жирну - 20%, щоб крем вийшов густим, а не розтікався коржами.
Приготування
Розтопіть масло і залиште остигати. Якщо мед густий, його також потрібно розтопити на водяній банці.
Яйця слід збити із цукром до білого кольору, додати мед, борошно, соду (її не потрібно гасити оцтом). Перемішайте масу до однорідності. Вона має бути густою.
Знадобиться три дека або форми, або доведеться випікати коржі один за одним. Вилийте 1/3 тіста у форму, застелену пергаментом, і розрівняйте. Зверху присипте 1/3 склянки горіхів. Випікайте корж протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Час приготування залежатиме від духовки.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Приготуйте крем. Для цього треба міксером збити сметану із цукром. Розділіть крем на дві частини та змастіть охолоджені коржі, збираючи торт. Залишіть його настоятися за кімнатної температури, а потім поставте на кілька годин у холодильник для просочення. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати знаменитий шоколадний торт по-турецьки.