Супершоколадний відомий турецький тор: рецепт повітряного десерту для всієї родини

Автор: Анастасия Березовская

Торт з шоколадом та кремом за цим рецептом виходить повітряний та ніжний. Від нього неможливо відірватися – просити добавки будуть і домочадці, і гості.

Супершоколадний відомий турецький тор: рецепт повітряного десерту для всієї родини - today.ua

Готується він просто. У два заходи: приготування бісквіту в духовці та просочення в холодильнику.

Турецький шоколадний торт - рецепт

Інгредієнти:

для бісквіту:

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

У ЗСУ повідомили про плани росіян щодо захоплення Харкова та Сум

  • 80 г борошна
  • 30 г какао
  • 1 пачка розпушувача
  • 3 яйця
  • 180 г цукру
  • 50 мл молока

для крему:

  • 300 мл 33% вершків
  • 100 г сиру Філадельфії
  • 4 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ст. л. какао

для глазурі:

  • 40 г какао
  • 50 г цукру
  • 200 мл молока
  • 20 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Супершоколадний відомий турецький тор: рецепт повітряного десерту для всієї родини

  1. У мисці змішати борошно, какао та розпушувач.
  2. Яйця збити міксером на максимальній потужності 1-2 хвилини.
  3. Поступово ввести суху суміш у яєчну, постійно помішуючи, щоб не було грудок і не опало тісто.
  4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, вилити тісто і готувати 30-35 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці.
  5. Поки запікається бісквіт, готуємо глазур: у мисці змішуємо молоко, цукор та какао – поставити на вогонь і після закипання готувати 20 секунд. Зняти з вогню та перемішати з вершковим маслом.
  6. Для крему змішуємо охолоджені вершки з Філадельфією та цукровою пудрою – збиваємо міксером до стійких піків. Додаємо 1 ст. л. какао і перемішуємо.
  7. Дістати бісквіт із духовки та ще гарячим залити молоком. Зверху змащуємо кремом і через сито насипаємо глазур.
  8. Чекаємо, поки охолоне, і відправляємо в холодильник на годину, а краще на ніч.

Пропонуємо спробувати також приготувати французький пиріг "Тарт-татен". Назва цієї випічки у перекладі означає "перевернутий пиріг".