Люди, які стежать за своєю вагою, часто відмовляють собі у солодкому. Але деякі десерти можна їсти навіть під час дієти. Наприклад, морквяний торт без цукру та випікання. Як його приготувати?
Рецепт дієтичного морквяного торта
Інгредієнти:
- Морква – 400 грамів
- Борошно цільнозернове – 120 грамів
- Яйця – 2 штуки + 1 яєчний білок
- Розпушувач – половина чайної ложки
- Мед – 3 столові ложки
- Банан – 1 штука
Для крему
- Сир Рікотта – 100 грамів
- Грецький йогурт – 100 грамів
- Мед – 3 столові ложки
Приготування:
- Моркву потрібно очистити, промити та натерти на дрібній або середній тертці.
- До неї потрібно додати яйця та яєчний білок, ретельно перемішавши.
- Також слід додати мед та потертий на тертці банан.
- Борошно треба змішати з розпушувачем і додати до решти інгредієнтів.
- Замісіть тісто і розділіть на 3-4 частини.
- З кожної частини потрібно сформувати корж та обсмажити його з двох боків на сухій сковороді.
- Остудіть коржі, а тим часом приготуйте крем для торта.
- Рікотту (за бажання можна замінити нежирним сиром) з медом і грецьким йогуртом потрібно збити блендером до однорідності.
- Змастіть охолоджені коржі кремом і сформуйте торт.
- Зверху його можна прикрасити будь-якими фруктами, горіхами чи цукровою пудрою.
- Поставте торт у холодильник мінімум на 2 години, а потім поріжте та насолоджуйтесь смачним дієтичним десертом.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт ніжного шоколадного рулету "Торнадо", який сподобається і дорослим, і дітям.