Для міцного імунітету не обов'язково вживати медикаменти чи вітаміни з аптеки. Є більш натуральний спосіб зміцнити імунну систему. Варто просто цілий рік вживати продукти, які зберігають здоров'я та дають заряд енергії.
Дипломований дієтолог Наталі Ріццо розповіла про корисні продукти, які здатні покращити імунітет людини. Вона рекомендує їсти їх цілий рік.
Червоний солодкий перець
За словами експерта, не лише вітамін С відіграє важливу роль у підтримці імунітету. Також важливі вітаміни групи В, цинк, вітаміни А та D. І всі ці поживні речовини містяться у великій кількості у червоному солодкому перці. Тому цей овоч варто додати до свого раціону.
Апельсини
Ці цитрусові багаті на вітамін С, який допомагає запобігати застудним захворюванням і підвищує опірність організму вірусам і бактеріям. Він також має антиоксидантні властивості, захищаючи клітини від ушкодження вільними радикалами.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Чорниця
Ця ягода багата антиоксидантами, вітамінами А, С, Е та В9, калієм, фосфором, йодом, залізом та магнієм. Регулярне вживання чорниці допоможе в укріпленні імунітету, у боротьбі з вільними радикалами в організмі та різними інфекціями, а також запобігатиме появі багатьох хвороб, які спричиняє окислювальний стрес.
Помідори
Ці яскраві овочі – багате джерело вітаміну С, який позитивно впливає на роботу імунної системи. Дієтолог зазначила, що всього в одному помідорі міститься близько 17 міліграм вітаміну, тобто майже третина добової норми.
Чорний шоколад
"Хочете вірте, хочете ні, але темний шоколад може бути надзвичайно корисним у боротьбі з застудою. Темний шоколад містить високу концентрацію теоброміну, антиоксиданту, який, як було доведено, полегшує кашель", - зазначає дієтолог.
Брокколі
Експерт нагадала про дослідження, яке довело, що броколі може підвищити імунітет, як і інші овочі сімейства хрестоцвітих. У ньому міститься хімічна речовина, що активує антиоксидантні гени та ферменти у певних імунних клітинах, які борються з вільними радикалами та захищають організм від хвороб.
Шпинат
Цей листовий овоч також корисний для імунітету та здоров'я загалом. За словами дієтолога, у шпинаті міститься велика кількість клітковини, яка регулює травлення, та корисний для імунної системи вітамін С.
Яблука
Як зазначає Наталі, яблука можуть запобігти розвитку простудних захворювань. У цих фруктах містяться фітохімічні антиоксиданти, які допомагають підвищити імунітет та знизити ризик хронічних захворювань.
Оливкова олія першого віджиму
Цей вид олії допомагає відновити та підвищити імунітет. Дієтолог поділилася результатами дослідження, яке показало, що високий вміст поліненасичених жирних кислот у цьому продукті діє як протизапальний засіб, що допомагає зміцнити імунну систему та захистити організм від інфекцій.
Нагадаємо також про користь ромашкового чаю, який радять пити якомога частіше.