Today.ua

Найкорисніші продукти для сніданку: що варто включити в ранковий прийом їжі

Те, як людина починає свій день, може суттєво вплинути на те, як пройде його решта. Тому медики називають сніданок найважливішим прийомом їжі. Він насичує організм поживними речовинами та дає енергію, тому дуже уважно потрібно підходити до вибору продуктів для нього. Дієтологи розповіли, що краще їсти вранці, щоб бути здоровішим.

Дипломований дієтолог Асміта Батаджо зі США поділилася рекомендаціями з людьми, які хочуть зробити свій сніданок здоровішим. Вона назвала ряд продуктів, які ідеально підходять для першого прийому їжі.

Йогурт

За словами дієтолога, йогурт – неймовірно поживний продукт, який містить у собі білки, жири та вуглеводи. Водночас у ньому є пробіотики, що робить його корисним для кишківника. Однак медик радить вибирати не знежирений йогурт, а жирні сорти без добавок.

Яйця

Курячі яйця є основним сніданком багатьох людей. І дієтолог вважає такий вибір правильним, оскільки вони відмінно підходять для першого прийому їжі. Справа в тому, що яєчний білок і жовток багаті на поживні речовини і вітаміни, а також незамінні жирні кислоти омега-3. Тому вони покращують здоров'я людей.

Пудинг із насіння чіа

Такий сніданок став популярним останніми роками. І дієтолог теж радить починати день з пудингу з насіння чіа, який багатий на клітковину, білок і жирні кислоти омега-3. Така страва дає людині приплив енергії, а також підтримує здоров'я кишечника та загальний стан організму.

Вівсянка

Вівсяна каша – це улюблений сніданок тисяч людей. До неї можна додати горіхи, ягоди та фрукти, щоб зробити смачнішою та кориснішою. Але й сама по собі вівсянка приносить масу користі організму, оскільки багата на клітковину, яка корисна для здоров'я кишечника, і вітамінами В і Е, а також мінералами, наприклад, магнієм.

Смузі

Це густий напій, виготовлений з різних інгредієнтів, збитих блендером до однорідності. Це можуть бути фрукти та овочі, перебиті з горіхами, насінням, йогуртом або соком. Вживання смузі позитивно впливає на здоров'я організму, знижуючи кров'яний тиск, ризик розвитку деяких видів раку та діабету, а також захищає від серцево-судинних захворювань. У ньому також міститься клітковина, яка допомагає підтримувати здоров'я кишківника.

Нагадаємо також рекомендації стоматологів про те, коли правильно чистити зуби – до або після сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ