Настав час зігрітися: простий рецепт домашнього глінтвейну, з яким осінній вечір стане теплим

Автор: Марченко Любов

Мабуть, немає дорослої людини, яка хоча б раз у житті не куштувала глінтвейн. Цей напій, який починають подавати із першою осінньою прохолодою, залишається актуальним аж до весни. Але не всі пробували зварити глінтвейн удома. А тим часом, готувати його дуже легко і приємно.

Настав час зігрітися: простий рецепт домашнього глінтвейну, з яким осінній вечір стане теплим - today.ua

У глінтвейну немає секретного інгредієнту, їх у нього багато. Зібравши жменю спецій та кинувши їх у вино, ви натомість отримаєте цілий оберемок задоволення. А згодом, після кількох випробуваних варіантів, ви освоїте власний рецепт глінтвейну, який найбільше смакувати саме вам і вашим близьким.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Інгредієнти:

  • пляшка вина
  • 1 великий апельсин
  • половина лимона
  • 4 маленькі яблука (або 2 великі)
  • 2-3 палички кориці
  • 10 горошин суміші перців
  • кілька зерен кардамону
  • 5 паличок гвоздики
  • 2 зірочки анісу
  • 3 лаврові листки
  • ванілін (за бажанням)
  • 1 столова ложка меду
  • корінь імбиру

Настав час зігрітися: простий рецепт домашнього глінтвейну, з яким осінній вечір стане теплим

Рецепт приготування

  1. Вино для приготування глінтвейну краще брати червоне напівсолодке або солодке. Тим же, хто не дуже любить солодкі спиртні напої, можна взяти червоне напівсухе.
  2. Наливаємо вино в каструлю і додаємо туди відразу всі спеції, а також кладемо мед. Якщо меду не любите, можна замінити його цукром. Туди ж додаємо почищений та нарізаний невеликий шматок імбиру і дрібочку ваніліну. Втім, ванілін також на любителя – можна й не додавати.
  3. Нарізаємо помиті овочі: апельсин – кружальцями зі шкіркою, лимон і яблука – скибочками, але попередньо видаляємо з яблук осередок із кісточками та виймаємо кісточки з лимона.
  4. Перш ніж кидати цитрусові до каструлі з вином, вичавіть у каструлю з них сік і потім киньте нарізані скибочки вже без соку. Затим кидайте в цю суміш скибочки яблук.
  5. Усе ретельно перемішайте з вином та увімкніть під каструлею мінімальний вогонь. Глінтвейн має добре нагрітися, але не закипіти. Коли вже вино почне закипати, вимкніть під ним вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися до 10 хвилин.

Готовий глінтвейн можна процідити крізь сито, а можна й так розливати і відразу пити. Звісно, такі домашні посиденьки під глінтвейн найкраще робити п'ятничного або суботнього вечора, коли попереду вихідний і можна вранці смачно відіспатись. Адже глінтвейн не лише зігріває тіло і душу, а ще й є чудовим і смачним засобом від безсоння… І нехай вам насняться щасливі кольорові сни.

Нагадаємо, бувалі садівники порадили, чим підлити виноградну лозу восени, щоби наступного року отримати удвічі більше врожаю.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне