Мабуть, немає дорослої людини, яка хоча б раз у житті не куштувала глінтвейн. Цей напій, який починають подавати із першою осінньою прохолодою, залишається актуальним аж до весни. Але не всі пробували зварити глінтвейн удома. А тим часом, готувати його дуже легко і приємно.
У глінтвейну немає секретного інгредієнту, їх у нього багато. Зібравши жменю спецій та кинувши їх у вино, ви натомість отримаєте цілий оберемок задоволення. А згодом, після кількох випробуваних варіантів, ви освоїте власний рецепт глінтвейну, який найбільше смакувати саме вам і вашим близьким.
Інгредієнти:
- пляшка вина
- 1 великий апельсин
- половина лимона
- 4 маленькі яблука (або 2 великі)
- 2-3 палички кориці
- 10 горошин суміші перців
- кілька зерен кардамону
- 5 паличок гвоздики
- 2 зірочки анісу
- 3 лаврові листки
- ванілін (за бажанням)
- 1 столова ложка меду
- корінь імбиру
Рецепт приготування
- Вино для приготування глінтвейну краще брати червоне напівсолодке або солодке. Тим же, хто не дуже любить солодкі спиртні напої, можна взяти червоне напівсухе.
- Наливаємо вино в каструлю і додаємо туди відразу всі спеції, а також кладемо мед. Якщо меду не любите, можна замінити його цукром. Туди ж додаємо почищений та нарізаний невеликий шматок імбиру і дрібочку ваніліну. Втім, ванілін також на любителя – можна й не додавати.
- Нарізаємо помиті овочі: апельсин – кружальцями зі шкіркою, лимон і яблука – скибочками, але попередньо видаляємо з яблук осередок із кісточками та виймаємо кісточки з лимона.
- Перш ніж кидати цитрусові до каструлі з вином, вичавіть у каструлю з них сік і потім киньте нарізані скибочки вже без соку. Затим кидайте в цю суміш скибочки яблук.
- Усе ретельно перемішайте з вином та увімкніть під каструлею мінімальний вогонь. Глінтвейн має добре нагрітися, але не закипіти. Коли вже вино почне закипати, вимкніть під ним вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися до 10 хвилин.
Готовий глінтвейн можна процідити крізь сито, а можна й так розливати і відразу пити. Звісно, такі домашні посиденьки під глінтвейн найкраще робити п'ятничного або суботнього вечора, коли попереду вихідний і можна вранці смачно відіспатись. Адже глінтвейн не лише зігріває тіло і душу, а ще й є чудовим і смачним засобом від безсоння… І нехай вам насняться щасливі кольорові сни.
Нагадаємо, бувалі садівники порадили, чим підлити виноградну лозу восени, щоби наступного року отримати удвічі більше врожаю.