Today.ua

Натуральне добриво для вишні: чим підгодувати дерево в період цвітіння

Щоб зібрати не одне відро великої та солодкої вишні, дерево важливо удобрити в період цвітіння. Досвідчені садівники розповіли про те, які натуральні добрива варто використати і коли.

Весна – це час, коли варто доглядати сад. Потрібно обрізати дерева та кущі, обробити їх від шкідників та удобрити. Так, садівники для збільшення врожаю вишні поливають її розчинами з натуральних інгредієнтів.

Коли та як удобрювати вишню

Перше підживлення вишневих дерев краще проводити в період цвітіння, тобто у квітні та травні. Вносити добриво потрібно на відстані метра від ствола, попередньо викопавши невелике заглиблення. Так розчин швидше дійде до коріння.

Натуральні добрива для вишні

Зола та коров'як

Садівники радять удобрювати вишневі дерева розчином із деревної золи та коров'яку. Для цього потрібно в 50 літрах води розчинити п'ять літрів коров'яку та 10 склянок золи. Під кожне молоде дерево потрібно налити по одному літру добрива, для дерев старше семи років – по два літри.

Зола

Удобрювати вишню можна і простим настоєм на золі. Для цього потрібно літрову банку золи залити десятьма літрами гарячої води, перемішати та залишити у теплому місці на три дні. Потрібно щодня мішати розчин, та після наливати по декілька літрів настою під кожне дерево.

Яєчна шкаралупа

Вишневі дерева дуже чутливі до складу ґрунту, воліючи, щоб його кислотність була максимально наближеною до нейтральної. Тому дуже корисним буде настій на яєчній шкаралупі, що знизить кислотність. Щоб його приготувати, потрібно потовкти шкаралупу п'яти яєць і залити літром окропу, а потім настояти кілька днів, помішуючи. Концентрат слід розбавляти у співвідношенні 500 мл настою на відро води і поливати дерева.

Пропонуємо також кілька варіантів добрива для півонії, які допоможуть виростити пишні квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ