Today.ua

Натуральні добрива для кімнатних рослин, які допоможуть прискорити їх ріст: рецепти

Кімнатні рослини, як і ті, що ростуть на вулиці, потребують добрив. Так вони краще ростуть та пишно цвітуть. Для підживлення квітів та декоративних дерев можна використовувати покупні розчини, а можна зробити їх самостійно. Пропонуємо рецепти двох корисних для рослин настоїв із натуральних інгредієнтів.

Настій кропиви

Такий настій – чудове джерело азоту, калію та інших корисних для кімнатних рослин мікроелементів, що прискорюють їх ріст та розвиток. Щоб приготувати таке натуральне добриво, потрібно взяти кілограм свіжої кропиви та залити його 10 літрами гарячої води. Настій має відстоюватися протягом 7-10 днів. Його обов'язково потрібно періодично помішувати.

Після настій слід процідити, розбавити водою у співвідношенні один до десяти і поливати цим розчином рослини раз на два тижні.

Банановий настій

Такий екологічно чистий варіант підживлення насичує кімнатні рослини калієм та фосфором. Поливаючи квіти, можна прискорити їх ріст і збільшити тривалість цвітіння.

Приготувати його просто: потрібно взяти дві чи три бананові шкірки, подрібнити та залити літром теплої води. За добу добриво буде готове. Настій потрібно процідити та поливати їм рослини один раз на місяць.

Пропонуємо також варіант корисного для півонії добрива, яке можна приготувати своїми руками. Воно допоможе досягти більш пишного цвітіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ