Натуральні підсолоджувачі: досвідчені господині розповіли чим замінити цукор у випічці

Автор: Ольга Березовська

Булочки, печиво, пироги та інша домашня випічка – це заборонена їжа для тих, хто бореться із зайвою вагою чи діабетом. Все тому, що в них міститься багато цукру. Але, на щастя, є кілька продуктів, які здатні його замінити, зробивши десерти кориснішими.

Натуральні підсолоджувачі: досвідчені господині розповіли чим замінити цукор у випічці - today.ua

Щоб не позбавляти себе улюблених солодощів, досить просто замінити цукор більш натуральними та корисними інгредієнтами.

Кориця

Ця популярна приправа хоч і не має солодкого смаку, але вона впливає на ті ж рецептори мозку, які реагують на споживання цукру. Тому вона може стати його ідеальним замінником. Кориця відмінно підходить для будь-якої випічки і приносить більше користі організму, ніж цукор.

Стевія

Це натуральний замінник цукру рослинного походження. Екстракт стевії підходить для додавання в креми або тісто. Але важливо враховувати, що він набагато солодший за звичайний цукор, тому варто правильно розрахувати дозування, щоб не отримати надто солодкий десерт.

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

Мед

Мед – один із найкращих замінників цукру. Він подарує неповторний смак випічці та не нашкодить здоров'ю. Його можна додавати в тісто або просто поливати несолодкі булочки чи пироги.

Натуральні підсолоджувачі: досвідчені господині розповіли чим замінити цукор у випічці

Бананове пюре

Його використовують ті люди, які дотримуються правильного харчування. Бананове пюре може стати чудовою заміною не лише цукру, а й яєць у тесті. З таким інгредієнтом десерти виходять смачнішими та кориснішими.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Фініки

Фініки або фінікову пасту можна додавати в тісто, випікаючи пироги, печиво або кекси. Вони нададуть випічці солодощі та цікавий відтінок. Перед тим, як додавати їх у тісто, фініки потрібно замочити в холодній воді на деякий час.

Пропонуємо також дізнатися про продукти, які можна їсти у великих кількостях та не боятися за здоров'я.