Today.ua

Навіщо в борщ потрібно додавати оцет і цукор: розкрито секрет насиченого кольору страви

Справжній український борщ повинен бути ароматним і яскраво-червоним. Насичений колір страві надають буряк і томатна паста, однак, секрет не тільки в них. Щоб ваш борщ при приготуванні не втратив колір, потрібно додати в каструлю оцет. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як кислота в борщі змінює його зовнішній вигляд.

Саме оцет здатний надати борщу додаткову яскравість. Цей інгредієнт не дозволить буряку втратити своє забарвлення і перетворитися борщу з бордового в помаранчевий.

Крім того, через додавання в борщ кислоти, спеції і овочі в борщі будуть смачнішими, а сам бульйон вийде більш ароматним і наваристим. Післясмак після такого борщу буде набагато приємніше.

Використовуйте для борщу звичайний оцет концентрації 3-9%. На 1 літр готового бульйону досить взяти неповну ложку оцту. Якщо ви зварили 5-літрову каструлю борщу, то оцту додайте трохи більше 4-5 столових ложок. Для смаку борщу, при обсмажуванні овочів, додайте в буряк з морквою трохи цукру. Тоді смак страви буде ще більш гармонійним. І якщо ви трохи переборщили з оцтом, то цукор прибере зайву кислинку.

Раніше повідомлялося, як можна приготувати смачний червоний борщ з магазинною заправкою всього за півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ