Не кожна людина може постійно купувати дорогі продукти. Багато хто вибирає або бюджетні варіанти, або активно стежить за знижками, які регулярно пропонують великі торгівельні мережі. Але є низка продуктів, які потрібно їсти всім без винятку, незважаючи на те, що це не найдешевші варіанти. Проте вони принесуть масу користі організму.
Мигдаль
Всі горіхи корисні для здоров'я, але, за словами деяких дієтологів, особливо мигдаль. У ньому міститься велика кількість поживних речовин, які необхідні для роботи організму. Це вітамін Е, магній, кальцій, залізо та клітковина. Тому регулярне вживання мигдалю допомагає знизити рівень холестерину в крові та захищає від серцево-судинних захворювань.
Сочевиця
Ця крупа має цілу низку переваг для здоров'я, тому її варто вживати якнайчастіше. Цікаво, що через високий вміст білка її навіть називають здоровим замінником м'яса. Вона також багата на клітковину, залізо, вітаміни В6 і В5, магній, фолієву кислоту, і калію. Сочевиця допомагає запобігти проблемам шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи, знижує рівень холестерину та сприяє зниженню ваги.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Листова капуста
Це вид капусти, що росте без качана. У ній міститься безліч різних поживних речовин та вітамінів, корисних для здоров'я людей. Так, листова капуста - це багате джерело вітамінів К і С. Якщо ввести її у свій щоденний раціон, можна зміцнити імунітет, покращити роботу органів травлення, знизити тиск і позбутися запорів.
Брокколі
Це дуже корисний продукт, який також варто ввести у меню. У ньому міститься велика кількість калію, кальцію, клітковини та фітонутрієнтів, сполук, які знижують ризик розвитку хвороб серця та діабету. Брокколі також багатий на бета-каротин та вітамін С, важливі антиоксиданти.
Авокадо
Багато людей вважають, що авокадо – це дорогий і не потрібний у їхньому раціоні харчування плід. Але насправді він – багате джерело корисних для здоров'я жирів, вітамінів Е, К та групи В, а також клітковини. І якщо додати його до свого раціону, то можна підтримати здоров'я серцево-судинної системи.
Шпинат
Про користь шпинату знає багато хто. У ньому міститься безліч антиоксидантів, вітамінів С, А, Е, В6 та К, а також марганець, калій, кальцій, селен, фосфор, цинк та мідь. Його можна як додавати в гарячі страви, так і салати, куди шпинат кладеться в сирому вигляді.
Жирна риба
Форель, лосось, сардини, скумбрія, оселедець та анчоуси дуже корисні для здоров'я людини. Жирна риба – багате джерело жирних кислот омега-3, які підтримують роботу нервової та серцево-судинної системи та допомагають при запальних захворюваннях. У цих продуктах також міститься чимало вітамінів D та А, які відіграють важливу роль у підтримці кісткової системи та нормалізації функції клітин.
Пропонуємо також дізнатися про найкорисніший хліб, який зміцнює організм і не сприяє набору ваги.