Названі продукти, які знижують ризик інсульту та інфаркту: корисні для здоров'я серця

Автор: Ольга Березовська

Влітку через сильну спеку люди частіше стикаються з проблемами з серцем. Тому в цей період дуже важливо подбати про здоров'я "внутрішнього двигуна", і допомогти цьому можуть правильно підібрані продукти. Медики стверджують, деякі з них позитивно впливають на організм, захищаючи від інсультів та інфарктів.

Названі продукти, які знижують ризик інсульту та інфаркту: корисні для здоров'я серця - today.ua

Авокадо

Експерти вважають цей зелений плід одним із найкращих продуктів для здоров'я серцево-судинної системи. Вся справа в тому, що в ньому міститься велика кількість мононенасичених жирних кислот та з'єднання бета-ситостерин, який знижує рівень "поганого" холестерину та збільшує рівень "хорошого". Водночас авокадо – це багате джерело фолієвої кислоти, вітаміну В6 та калію, які допомагають контролювати тиск та захищають від інсультів.

Брокколі

Цей смачний та корисний овоч містить каротиноїди, лютеїн, фолієву кислоту та вітамін В6 – сполуки, які допомагають запобігти ризику інсульту, атеросклерозу та інших серцевих захворювань. У броколі також є речовини, що мають протизапальні властивості, що допомагає захистити артерії від утворення бляшок.

Названі продукти, які знижують ризик інсульту та інфаркту: корисні для здоров'я серця

Популярні зараз

НБУ повідомив про вилучення з обігу купюр номіналом 500 грн з 1 серпня

Ввезення євроблях в Україну може впасти на 50%

У Міненергетики заявили про ринковий тариф на світло у 7,5 грн: коли зміниться вартість комунальної послуги

В Україні різко подорожчала оренда 1-кімнатних квартир: названо ціни на житло в областях

Куркума

Яскрава приправа також відома протизапальними властивостями. Часте вживання куркуми допоможе зменшити запалення в організмі, яке є основною причиною появи атеросклерозу. Крім того, в ній містяться речовини, що запобігають злипанню тромбоцитів у кровоносних судинах.

Кавун

Улюблені літні ласощі багатьох людей ще й дуже корисні для серця. У ньому містяться такі сполуки як цитрулін та аргінін, що знижують кров'яний тиск. Це робить кавун ідеальною їжею для зниження ризику інсульту та серцевого нападу. У гігантській ягоді міститься і лікопін - відомий захисник від серцевих захворювань.

Гранат

Медики радять усім людям додати гранат у свій раціон. Цей фрукт містить потужні антиоксиданти, які захищають артерії від пошкоджень і допомагають блокувати накопичення холестерину при високому рівні жиру в крові. В результаті захищаючи від ризику інсульту та інфаркту.

Названі продукти, які знижують ризик інсульту та інфаркту: корисні для здоров'я серця

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Журавлина

Смачні ягоди – багате джерело антиоксидантів, які знижують рівень "поганого" та підвищують рівень "хорошого" холестерину в крові. Водночас вони зменшують запалення в організмі та допомагають знизити загальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Пропонуємо також дізнатися, як алергікам уберегтися від проблем зі здоров'ям під час цвітіння амброзії.