Згодом кожна тертка втрачає свою "гостроту", через що натирати овочі часом стає практично неможливо. Досвідчені кулінари поділилися лайфхаком, як за допомогою одного кухонного предмета легко та безпечно повернути тертці колишній вигляд – буде як нова.
Як заточити терку для овочів?
Гостра тертка – це не лише запорука швидкого процесу готування, а й безпека ваших рук. Адже якщо продукти будуть застрягати в процесі роботи з терткою, що затупилася, то підвищується ризик отримання травми.
Для цього цей кухонний "гаджет" варто підтримувати в робочому стані.
Існує один простий спосіб, як нагострити тертку, якщо вона затупилась. Для цього знадобиться шматочок фольги, яка, напевно, є на кожній кухні. І що найголовніше, цей спосіб один із найбезпечніших, здатних захистити руки від порізів.
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Відріжте невеликий шматочок фольги (не важливо якої форми), зім'яти його в кульку і натерти тертку. Фольга чудово підійде як для великих дірочок, так і найдрібніших. Після цього потерть від фольги можна зчистити щіточкою і помити терку звичайним способом.
Щоб тертка довше залишалася як нова, не затуплялася і не іржавіла, після миття її краще відразу ж витирати насухо і прибирати на місце, щоб вона не стояла у волозі.
Нагадаємо, ми розповідали, для чого потрібна найдрібніша сторона тертки – досвідчені господині назвали топ-5 корисних способів використання.