Today.ua

Названий найшкідливіший шоколад, який не можна їсти

Складно знайти людину, яка не любить шоколад – чорний, молочний чи білий. Названо один вид, який потрібно виключити з раціону харчування, щоб не зашкодити організму.

Шоколад люблять як діти, і дорослі. Він піднімає настрій, покращує самопочуття та навіть підвищує лібідо. Його корисно вживати в стресових ситуаціях і просто, щоб потішити себе смачним десертом. Однак краще вибирати шоколад із великим відсотком какао.

Вчені та медики попереджають, найшкідливіший шоколад – білий. Саме його обожнюють школярі, бо це відносно новий та цікавий продукт. Він дуже солодкий – у складі надто багато цукру. Також там присутні трансжири та ароматизатори. Він приємно виглядає і пахне, а також буквально тане у роті. Але користі в таких ласощах немає.

Основу білого шоколаду складає сухе молоко. А поживного та корисного какао-масла міститься всього 20%.

Часте вживання білого шоколаду сприятиме розвитку серцево-судинних хвороб. Він створює благодатний ґрунт для появи цукрового діабету, проблем у роботі печінки. Важливо пам'ятати, що виробники завжди намагаються здешевити виробництво. Багато хто використовує низькоякісні інгредієнти, які шкодять здоров'ю.

Який шоколад треба їсти

Шоколад – дуже калорійний продукт, тому його вживання варто обмежити тим, хто намагається схуднути. Водночас повністю відмовлятися від нього не варто. Оптимальний вибір – це чорний шоколад, він корисний, поживний та смачний.

Шоколад, виготовлений за традиційною рецептурою та без зайвих добавок – оптимальний вибір. До того ж, у ньому мало цукру - кілька шматочків не зашкодять навіть тим, хто дотримується правильного харчування або худне.

Раніше було названо найшкідливіше м'ясо, яке не можна їсти тим, хто дбає про своє здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ