Today.ua

Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад

Шашлик буде соковитим та смачним, якщо зробити його зі свіжого та якісного м'яса, яке було правильно замариновано. Є безліч рецептів, як підготувати свинину, баранину, курятину або інше м'ясо. Названо два інгредієнти, які можуть зіпсувати смак страви, тому від них краще відмовитись.

Що не можна додавати до маринаду для м'яса

Кулінари закликають відмовитися від оцту. Відомо, що кислота обов'язково має бути присутня в маринаді. Завдяки їй волокна м'яса стають ніжнішими. Але оцет використовувати не варто, тому що він навпаки зробить шашлик твердішим і навіть гумовим.

Причому у процесі смаження м'ясо залишиться сирим усередині, а зверху горітиме. Краще замінити оцет ягідними чи фруктовими фрешами, томатним чи цитрусовим соком, сухим вином. Можна експериментувати з жирним кефіром, несолодким йогуртом та вершками.

Майонез також небажано використовувати під час маринування м'яса. Може здатися, що це ідеальний вибір, тому що шашлик з ним виходить соковитим та смачним. Але треба пам'ятати про те, що цей популярний соус після термічної обробки перетворює страву на джерело канцерогенів. До того ж майонез навіть без нагрівання шкодить здоров'ю, підвищує рівень холестерину в крові та призводить до засмічення судин.

Секрети вдалого шашлику

До м'яса молодої тварини взагалі можна не додавати кислоту - воно м'яке саме по собі. Солити м'ясо потрібно наприкінці – безпосередньо перед смаженням. Інакше шашлик вийде сухим.

Не потрібно переборщувати зі спеціями, якщо їх кількість буде занадто великою, вони заб'ють оригінальний смак м'яса. Використовуйте перевірені рецепти й можна виділити для експериментів невелику порцію продукту.

Універсальні спеції – сіль, різні види перцю, лавровий лист, орегано, базилік, корінь імбиру та чебрець. Деякі кухарі додають до м'яса цибулю та/або часник – це на пошановувача.

Важливо, щоб маринад повністю покривав м'ясо - має "дістатись" кожному шматочку. Час маринування – щонайменше пів години, а краще збільшити його до 2-3 годин.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт допоможе м'ясу стати м'якшим і соковитішим – шашлик з ним буде набагато смачнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ