Today.ua

Названо дві найкорисніші каші для жінок: джерела колагену для здоров'я та краси

Дієтологи назвали дві найкорисніші каші для жінок. У них найбільше колагену, який потрібний для здоров'я та краси.

Колаген – це важливий структурний білок, який має багато унікальних властивостей. Він відповідає за стан шкіри – якщо його рівень високий, вона пружна та гладка. Рівень колагену в організмі знижується із віком.

Колаген також сприяє нормалізації травлення та ваги, відновлює сон, додає організму бадьорості. Найбільше цього білка у продуктах тваринного походження, зокрема у кістках. Тому медики радять вживати бульйони, зварені на них. Однак колаген також міститься у деяких крупах, які можна приготувати гарнір. Одна з них – перлова.

У перловці багато вітамінів, зокрема групи В, які корисні для шкіри. Там також багато лізину – це амінокислота, яка відповідає за вироблення колагену в організмі.

У гречаній крупі лізину вдвічі більше. Тому за бажання збільшити рівень колагену в організмі потрібно робити ставку саме на неї. Гречка багата на вітаміни, у ній містяться залізо та інші важливі мікроелементи. Така каша допомагає боротися з набряками.

До речі, кориснішою є саме зелена гречка. У ній максимальна кількість лізину – 10% добової норми в одній порції. Звичайно, у м'ясі та яйцях цієї амінокислоти в рази більше, але у вегетаріанців також є можливість наситити організм корисними речовинами.

Раніше була названа найшкідливіша каша, яка стала найпопулярнішою. Відомий український тренер Юрій Попко заявив про шкоду одного виду вівсянки, яку краще виключити із раціону харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ