"Шуба" - це класичний новорічний салат, який не втрачає своєї популярності. До його складу входять доступні для всіх інгредієнти, а завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду цей салат стає окрасою святкового столу. Незважаючи на популярність рецепта "Шуби", у багатьох господинь виникають іноді питання, в якому порядку слід викладати інгредієнти салату на тарілку. Розберемося у цьому.
![Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2023/12/sa-768x510.jpg)
Рецепт салату "Шуба"
Інгредієнти:
- 500 г філе оселедця;
- 1 велика цибулина;
- 500 грам картоплі (4 середні);
- 250 г моркви (2 штуки);
- 500 грам буряка (4 штуки)
- 250 грам майонезу;
- кріп чи петрушка для декору;
- сіль та свіжомелений перець - за смаком.
Ми готуватимемо класичну "Шубу". На сьогоднішній день є багато варіацій даного салату, в яких оселедець замінюють на сьомгу або тунець, замість цибулі додають яблуко, а ще в салаті можуть бути червона ікра або гриби.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Для класичної "Шуби" ми відварюємо картоплю, моркву та буряк окремо прямо в шкірці.
Потім чистимо овочі та натираємо на тертці. Оселедець нарізаємо кубиками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками.
Оселедець очищаємо від кісточок, або відразу купуємо готове філе, і дрібно нарізаємо.
Потім переходимо до головного етапу – формування салату.
Першим беремо оселедець і викладаємо шар на дно салатниці. Зверху на оселедець викладаємо цибулю. Поверх - картоплю, натерту на великій тертці. Приправляємо соллю та перцем цей шар.
Наступним йде шар тертої моркви, а потім буряка. Кожен шар "Шуби" приправляйте сіллю та перцем. Останній шар з буряком зверху змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню.
Деякі господині змащують майонезом кожен шар салату, але він виходить тоді досить калорійним і жирним. Найкраще використовувати соус чисто для прикраси "Шуби".
Верхівку салату можна також посипати звареними яйцями, подрібненими на тертці.
Раніше повідомлялося, як приготувати святковий салат "Олів'є" із особливими інгредієнтами.