Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари

Автор: Лобанова Єлизавета

"Шуба" - це класичний новорічний салат, який не втрачає своєї популярності. До його складу входять доступні для всіх інгредієнти, а завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду цей салат стає окрасою святкового столу. Незважаючи на популярність рецепта "Шуби", у багатьох господинь виникають іноді питання, в якому порядку слід викладати інгредієнти салату на тарілку. Розберемося у цьому. 

Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари  - today.ua

Рецепт салату "Шуба"

Інгредієнти:

  • 500 г філе оселедця;
  • 1 велика цибулина;
  • 500 грам картоплі (4 середні);
  • 250 г моркви (2 штуки);
  • 500 грам буряка (4 штуки)
  • 250 грам майонезу;
  • кріп чи петрушка для декору;
  • сіль та свіжомелений перець - за смаком.

Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари

Ми готуватимемо класичну "Шубу". На сьогоднішній день є багато варіацій даного салату, в яких оселедець замінюють на сьомгу або тунець, замість цибулі додають яблуко, а ще в салаті можуть бути червона ікра або гриби.

Популярні зараз

ЗСУ можуть отримати балістичні ракети, які летять на 300 км

В Україні посилили умови для виходу на пенсію

Уряд ухвалив рішення щодо підвищення зарплати частині бюджетників

У світі найближчим часом стрімко зросте ціна на золото: долар втрачає лідерство

Для класичної "Шуби" ми відварюємо картоплю, моркву та буряк окремо прямо в шкірці.

Потім чистимо овочі та натираємо на тертці. Оселедець нарізаємо кубиками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками.

Оселедець очищаємо від кісточок, або відразу купуємо готове філе, і дрібно нарізаємо.

Потім переходимо до головного етапу – формування салату.

Першим беремо оселедець і викладаємо шар на дно салатниці. Зверху на оселедець викладаємо цибулю. Поверх - картоплю, натерту на великій тертці. Приправляємо соллю та перцем цей шар.

Наступним йде шар тертої моркви, а потім буряка. Кожен шар "Шуби" приправляйте сіллю та перцем. Останній шар з буряком зверху змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню.

Деякі господині змащують майонезом кожен шар салату, але він виходить тоді досить калорійним і жирним. Найкраще використовувати соус чисто для прикраси "Шуби".

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Верхівку салату можна також посипати звареними яйцями, подрібненими на тертці.

Раніше повідомлялося, як приготувати святковий салат "Олів'є" із особливими інгредієнтами.