Олів'є – це той новорічний салат, без якого складно уявити святковий стіл. Справжній символ змін, який також можна трохи змінити. Кулінари вдосконалили рецепт для прихильників правильного харчування, залишивши у ньому лише корисні інгредієнти.
Олів'є у традиційному варіанті дуже калорійний. Багатьом здається, що "не потрібно винаходити велосипед" та відступати від традиційної рецептури. Але ті, хто виступає за нововведення, можуть здивувати гостей видозміненим блюдом.
Інгредієнти
- курка, яловичина або індичка – 500 г
- картопля, селера чи яблуко — 3
- морква - 1
- яєчні білки - 5
- цибулина - 1
- свіжі огірки - 2
- зелений горошок - 250 г
- натуральний йогурт або нежирна сметана
- сіль та спеції за смаком
Вдосконалення олів'є передбачає заміну інгредієнтів на дієтичні аналоги. Так, докторську ковбасу - на відварене м'ясо, пристойну порцію картоплі - свіже яблуко, топінамбур або селеру, маринований в оцті огірок - на свіжий, а майонез - на легшу заправку у вигляді натурального йогурту або сметани з малим відсотком жирності.
Дієтологи радять використовувати у "корисному олів'є" лише яєчні білки, без жовтків.
Популярні зараз
У костюмі під колір очей і з модною зачіскою: Олена Зеленська вийшла в світ в ефектному образі
Ощадбанк щомісяця списує з карток деяких клієнтів по 100 грн: названо причину
Renault привезе до України новий кросовер на базі Dacia Bigster
Майбутня зима в Україні буде не такою складною, як у 2022-2023 роках, – експерт
Щодо горошку, до нього особливих претензій немає. Однак краще знайти той, при консервуванні якого не використовувався цукор. Він стане найкращим варіантом, але ідеально буде, якщо використовувати заморожений і відварений горошок, який не оброблявся.
Приготування
Відваріть м'ясо, яйця, моркву та картоплю. Остудіть, після чого наріжте кубиками, як і решту інгредієнтів. Злийте воду з горошку і додайте у миску з іншими компонентами. Посоліть, залийте заправкою та акуратно перемішайте. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати олів'є по-польськи.