Today.ua

Названо головний секрет приготування ідеального салату “Шуба“: у якій послідовності викладати шари

"Шуба" - це класичний новорічний салат, який не втрачає своєї популярності. До його складу входять доступні для всіх інгредієнти, а завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду цей салат стає окрасою святкового столу. Незважаючи на популярність рецепта "Шуби", у багатьох господинь виникають іноді питання, в якому порядку слід викладати інгредієнти салату на тарілку. Розберемося у цьому. 

Рецепт салату "Шуба"

Інгредієнти:

Ми готуватимемо класичну "Шубу". На сьогоднішній день є багато варіацій даного салату, в яких оселедець замінюють на сьомгу або тунець, замість цибулі додають яблуко, а ще в салаті можуть бути червона ікра або гриби.

Для класичної "Шуби" ми відварюємо картоплю, моркву та буряк окремо прямо в шкірці.

Потім чистимо овочі та натираємо на тертці. Оселедець нарізаємо кубиками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками.

Оселедець очищаємо від кісточок, або відразу купуємо готове філе, і дрібно нарізаємо.

Потім переходимо до головного етапу – формування салату.

Першим беремо оселедець і викладаємо шар на дно салатниці. Зверху на оселедець викладаємо цибулю. Поверх - картоплю, натерту на великій тертці. Приправляємо соллю та перцем цей шар.

Наступним йде шар тертої моркви, а потім буряка. Кожен шар "Шуби" приправляйте сіллю та перцем. Останній шар з буряком зверху змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню.

Деякі господині змащують майонезом кожен шар салату, але він виходить тоді досить калорійним і жирним. Найкраще використовувати соус чисто для прикраси "Шуби".

Верхівку салату можна також посипати звареними яйцями, подрібненими на тертці.

Раніше повідомлялося, як приготувати святковий салат "Олів'є" із особливими інгредієнтами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ