Риба – один з тих продуктів, які обов'язково потрібно вживати людям у зрілому віці. Вчені та медики назвали сорти, які максимально корисні для чоловіків та жінок віком від 50 років.
Однією з найкорисніших риб є звичайний оселедець. У ньому багато поживних речовин, багато з яких практично не зустрічаються в інших продуктах.
В оселедці містяться жирні кислоти омега-3, які зменшують запальні процеси в організмі, знижують ризик розвитку серцево-судинних хвороб, серед яких інфаркт та інсульт, покращують діяльність мозку та пам'ять, зміцнюють суглоби та кістки, зменшують ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Оселедець містить вітамін B12, який допомагає зменшує ризик розвитку анемії, допомагає організму виробляти червоні кров'яні тільця, зменшує ризик розвитку депресії та підтримує здоров'я нервової системи.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вітамін D, який міститься в оселедці, знижує ризик розвитку онкологічних захворювань та підтримує роботу імунної системи.
Селен діє як потужний антиоксидант і сприяє зміцненню організму. Також потрібно пам'ятати про користь йоду, який покращує роботу щитовидної залози та бере участь в обміні речовин.
Лосось випереджає оселедець за вмістом довголанцюгових (морських) Омега-3 жирних кислот. Оптимально на тиждень з'їдати дві порції оселедця по 200 г.
Дуже корисні для організму такі види риби як:
- форель – допомагає знизити рівень холестерину;
- скумбрія – містить найбільше білка;
- короп – нормалізує рівень цукру та покращує роботу мозку;
- лосось – покращує роботу кишечника, його називають головним джерелом білка для людей похилого віку.
Потрібно пам'ятати, що риба - це алергенний продукт, тому вона може спровокувати неочікувану реакцію організму.
Раніше було названо найбруднішу рибу – її не можна вживати в їжу.