Названо найшкідливіший сир, який не можна їсти у великій кількості

Автор: Леся Ловіцька

Сир – калорійний, смачний та корисний продукт, який користується великим попитом серед споживачів. Деякі види сиру можуть виявитися шкідливими, особливо якщо вживати їх у великій кількості.

Названо найшкідливіший сир, який не можна їсти у великій кількості  - today.ua

Сир часто використовують для бутербродів і додають до гарячих страв. Українці часто купують плавлений сир чи крем-сир – вони не лише ситні, а й бюджетні. Однак робити цього не варто, тому що ця продукція пройшла багато етапів обробки. Її не можна віднести до здорової їжі, тому не варто наражати організм на небезпеку.

У чому небезпека цих сирів

Як у плавленому сирі, так і в крем-сирі міститься багато нітрату натрію. Цю речовину використовують для профілактики спучування, найпоширенішої вади сиру, від якої він може просто розірватися при дозріванні. Е251 також додають у ковбаси – для запобігання розвитку мікроорганізмів. Компонент суттєво продовжує термін зберігання виробів.

Якщо порівняти плавлений сир з тим же твердим, наприклад пармезаном, то перший значно дешевше. Це пов'язано з низькоякісною сировиною, швидше за все при виробництві використовуються не найбільш свіжі, натуральні та якісні інгредієнти.

Популярні зараз

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Який сир корисний для здоров'я

Найкорисніші сири – ті, що містять багато концентрованого сироваткового протеїну та насичують організм корисними амінокислотами.

Названо найшкідливіший сир, який не можна їсти у великій кількості

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Дієтологи високо цінують наступні види сирів:

  • Гауда – містить багато кальцію, вітаміну К2 та антиоксидантів.
  • Пармезан – у ньому багато білка та мало лактози.
  • Рікота – багатий на кальцій, білок та інші корисні речовини.
  • Едам, багатий кальцієм та антиоксидантами для захисту серцево-судинної системи.
  • Козячий сир – захищає організм від запалень.
  • Моцарелла містить пробіотики Lactobacillus fermentum, Lactobacillus casei, які благотворно впливають на здоров'я.
  • Фета – малокалорійний, містить вітаміни та мікроелементи.
  • Чеддер – у ньому багато білка й кальцію та мало жирів.

Нагадаємо про найшкідливіший чай – є три види напою, які не можна вживати у необмеженій кількості.