Каші входять до раціону харчування більшості українців, але не всі вони корисні для організму. Названо найшкідливішу кашу, вживання якої краще обмежити.
Виявляється, найменш корисною для здоров'я є кукурудзяна каша. У ній багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан шкіри, волосся та зубів, а також на роботу нервової системи. Водночас вона містить дуже багато глюкози – простого вуглеводу.
Організм швидко засвоює такий продукт, а це призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. У великій кількості виділяється інсулін та накопичуються жирові відкладення. Люди, які часто їдять таку кашу, часто страждають від зайвої ваги.
Діабетикам не можна їсти її через високий глікемічний індекс. Значний рівень цукру в каші також погіршує функції підшлункової залози та збільшує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кукурудзяна каша - алергенний продукт, тому багатьом краще відмовитися від неї.
Регулярне вживання кукурудзяної каші призводить до посилення перистальтики кишківника, у людини може боліти шлунок. Люди, які страждають від проблем із шлунково-кишковим трактом, не слід вживати такий гарнір.
У цій каші мало клітковини, що знижує її поживну цінність у порівнянні з іншими видами круп.
Нагадаємо, що вперше подрібнені зерна кукурудзи почали вживати на території Мексики. Там цю жовту крупу почали називати "маїсом". Вважається, що цій злаковій культурі понад 8000 років.
Раніше повідомлялося про найкориснішу кашу, яку слід їсти якнайчастіше.
Також стало відомо про подорожчання однієї популярної крупи в Україні.