Названо найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу

Автор: Леся Ловіцька

Риба – один із найцінніших продуктів харчування, який медики та дієтологи радять не виключати з раціону харчування. Однак є шкідливі види риби, які не можна часто вживати.

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу - today.ua

Найшкідливіша риба – це макрель. Це хижак, в організмі якого накопичується ртуть. Така риба дуже чутлива до забруднення моря, в якому вона живе, буквально вбираючи шкідливі речовини. Тому від вживання такого продукта необхідно відмовитися, якщо здоров'я вам важливе.

Тунець часто радять їсти тим, хто на дієті. У ньому багато білка та мало жиру. Ця риба часто входить у меню навіть хороших ресторанів, її часто готують у домашніх умовах. Однак і ця риба "багата" ртуттю. Вона харчується дрібними "побратимами" та морськими молюсками.

При частому вживанні тунця у людини розвивається схильність до депресії, підвищується тривожність, а також порушується пам'ять. Його можна не їсти частіше разу на тиждень, а краще навіть рідше.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Лікарі також закликають обмежити у раціоні вживання коропа, форелі, сибасу та дорадо.

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу макрель

Яка риба безпечна та корисна

Можна без побоювання вживати морського окуня, лосося, оселедець та скумбрію. Останні два види – чудові джерела білка, який утричі швидше засвоюється, ніж курятина та яловичина. У рибі багато вітамінів, особливо групи D, і навіть омега-3 - жирних кислот.

Користь скумбрії – у мікро та макроелементах, якими багате її м'ясо. Це йод, фосфор, калій та кальцій, магній, натрій, марганець, мідь, цинк, фтор, залізо та сірка. Краще вибирати свіжоморожену рибу, яка є найбільш корисною. Якщо її приготувати у духовці або на пару, можна отримати низькокалорійну та здорову страву.

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В оселедці багато селену – ефективного антиоксиданту, який дозволяє зменшити кількість продуктів окислення у крові. Це допомагає у профілактиці хвороб.

Раніше було названо найшкідливішу частину свинини – це м'ясо краще виключити з раціону харчування.