Названо найшкідливішу частину свинини: яке м'ясо небезпечно вживати

Автор: Леся Ловіцька

Свинина стала найпопулярнішим видом м'яса серед українців. Названо найшкідливішу частину цього м'яса, вживання якої потрібно обмежити.

Названо найшкідливішу частину свинини: яке м'ясо небезпечно вживати - today.ua

Свинина калорійна та смачна, і при цьому не відноситься до найдорожчих видів м'яса. Вона поділяється на чотири сорти. До першого належить найкраща – це вирізка, корейка та окіст. У них найменше жиру, максимум білка та інших корисних речовин.

До другого відносяться лопатка та шийка. Вони ідеально підходять для приготування шашлику, таке м'ясо соковите та м'яке.

Третій сорт – підчеревок та грудинка, їх часто коптять або запікають на грилі.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Четвертий сорт свинини – найгірший. Це ноги – задні та передні, а також голова – вуха, щоки, п'ятачок. Ці частини називають субпродуктами нарівні з нутрощами.

Таке м'ясо вважається низькоякісним, у ньому багато жиру, тому дієтологи називають його найшкідливішим. Причому хрящі та сухожилля довго готуються.

Високий вміст холестерину – одна з причин, з яких таку свинину не варто їсти людям з атеросклерозом в анамнезі, ожирінням та патологіями серцево-судинної системи.

Кому не можна їсти свинину

Медики вважають біле м'ясо кориснішим для здоров'я, ніж червоне. Більше того, багато хто закликає відмовитися від другого виду на користь першого. Воно дієтичне, швидше засвоюється.

У свинині міститься гормон росту, який провокує збої у роботі організму. Він сприяє розвитку патологічних процесів, серед яких ожиріння та утворення пухлин. Підвищений вміст гістаміну сприяє виникненню запальних процесів та шкірних захворювань. Свиняча кров багата на онкогенні агенти – еритроцити, які виступають у ролі маркерів раку. Є припущення про канцерогенність статевих гормонів у свинині.

Отруєння токсинами зі свинини провокує проблеми з серцем і може спричинити інсульт. В організмах любителів свинини розвивається сприятливе середовище для хвороботворних бактерій.

Названо найшкідливішу частину свинини: яке м'ясо небезпечно вживати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Співробітники Університету Індіани та медичного центру Roudebush Veterans' Affairs дійшли висновку, що від м'яса мають відмовитися люди, які страждають на проблеми з нирками.

Раніше повідомлялося, що наприкінці листопада в Україні подорожчали свинина та сало.