Today.ua

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу

Риба – один із найцінніших продуктів харчування, який медики та дієтологи радять не виключати з раціону харчування. Однак є шкідливі види риби, які не можна часто вживати.

Найшкідливіша риба – це макрель. Це хижак, в організмі якого накопичується ртуть. Така риба дуже чутлива до забруднення моря, в якому вона живе, буквально вбираючи шкідливі речовини. Тому від вживання такого продукта необхідно відмовитися, якщо здоров'я вам важливе.

Тунець часто радять їсти тим, хто на дієті. У ньому багато білка та мало жиру. Ця риба часто входить у меню навіть хороших ресторанів, її часто готують у домашніх умовах. Однак і ця риба "багата" ртуттю. Вона харчується дрібними "побратимами" та морськими молюсками.

При частому вживанні тунця у людини розвивається схильність до депресії, підвищується тривожність, а також порушується пам'ять. Його можна не їсти частіше разу на тиждень, а краще навіть рідше.

Лікарі також закликають обмежити у раціоні вживання коропа, форелі, сибасу та дорадо.

макрель

Яка риба безпечна та корисна

Можна без побоювання вживати морського окуня, лосося, оселедець та скумбрію. Останні два види – чудові джерела білка, який утричі швидше засвоюється, ніж курятина та яловичина. У рибі багато вітамінів, особливо групи D, і навіть омега-3 - жирних кислот.

Користь скумбрії – у мікро та макроелементах, якими багате її м'ясо. Це йод, фосфор, калій та кальцій, магній, натрій, марганець, мідь, цинк, фтор, залізо та сірка. Краще вибирати свіжоморожену рибу, яка є найбільш корисною. Якщо її приготувати у духовці або на пару, можна отримати низькокалорійну та здорову страву.

В оселедці багато селену – ефективного антиоксиданту, який дозволяє зменшити кількість продуктів окислення у крові. Це допомагає у профілактиці хвороб.

Раніше було названо найшкідливішу частину свинини – це м'ясо краще виключити з раціону харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ