Today.ua

Названо найшкідливіші для здоров'я солодощі, які провокують швидкий набір ваги та діабет

Попит на солодощі з настанням холодів і напередодні новорічних свят традиційно зростає, тому саме час нагадати про те, яку шкода для організму завдає зловживання цукерками, печивом, тортами та іншими десертами. У переліку всіх солодощів є особливо небезпечні найменування, від яких дієтологи радять відмовитися всім, хто стежить за своїм здоров'ям.

Лідерами за шкідливістю серед солодощів є батончики, вафлі та льодяники. Це максимально ненатуральні продукти, часте вживання яких призведе лише до набору ваги та діабету.

У батончиках, які нібито шоколадні, насправді шоколадом і не пахне. Зате до їх складу входить величезна кількість ароматизаторів та цукру. У вафлях багато трансжирів, а в льодяниках та карамельках — суцільний цукор.

Саме цукор та трансжири призводять до порушення всіх обмінних процесів в організмі. В результаті збою може виникнути не тільки діабет і підвищитися холестерин, але й з часом закупоряться судини так, що може статися інсульт або інфаркт у пожирача цукерок.

Дієтологи не кажуть позбавляти себе задоволення поласувати чимось солодким. Просто шкідливі солодощі замініть на натуральний мармелад, пастилу, або, наприклад, сорбет або зефір.

Будь-яка домашня випічка, в яку ви покладете мінімум цукру, або домашні батончики з сухофруктами, горіхами і натуральним чорним шоколадом - це ті солодощі, які іноді можна собі дозволити і не переживати з приводу їх натуральності і шкоди.

Раніше дієтологи назвали найшкідливішу рибу, яку не можна вживати в їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ