Today.ua

Окрошка на сметані: рецепт освіжаючої сезонної страви, яка втамовує голод та спрагу

Наприкінці весни та влітку багато українців вважають за краще їсти не класичні гарячі перші страви, а освіжаючу та ситну окрошку. Цей суп втамовує не тільки голод, а й спрагу, тому стане чудовим варіантом для обіду в спекотний день. Як його приготувати?

Рецепт окрошки на сметані

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно відварити картоплю та яйця.
  2. Потім картоплю потрібно остудити, очистити і нарізати дрібним кубиком.
  3. Яйця також потрібно очистити і нарізати кубиком.
  4. Огірки слід нарізати кубиком чи півкільцями.
  5. Зелень – промити та подрібнити.
  6. Редиску потрібно помити та нарізати невеликим кубиком.
  7. Ковбасу теж слід порізати на кубики.
  8. Усі підготовлені інгредієнти покладіть у велику миску та перемішайте.
  9. Потім додайте сіль, лимонний сік та сметану.
  10. Ще раз перемішайте блюдо і обережно влийте холодну кип'ячену воду або мінералку без газу.
  11. Перемішайте окрошку та подавайте її на стіл.

Смачного!

Зауважимо, що зберігати готову страву краще в скляній тарі в холодильнику.

Пропонуємо також рецепт іншої ситної першої страви – супу з рибними консервами та рисом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ