Наприкінці весни та влітку багато українців вважають за краще їсти не класичні гарячі перші страви, а освіжаючу та ситну окрошку. Цей суп втамовує не тільки голод, а й спрагу, тому стане чудовим варіантом для обіду в спекотний день. Як його приготувати?
Рецепт окрошки на сметані
Інгредієнти:
- Картопля – 2 штуки
- Редиска – 100 грамів
- Огірок – 1 штука
- Варена ковбаса – 150 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Зелена цибуля – 5 гілочок
- Кріп – невеликий пучок
- Сметана – 200 грамів
- Вода – 700 мілілітрів
- Сіль - на смак
- Лимонний сік - 1 столова ложка
Приготування:
- Для початку потрібно відварити картоплю та яйця.
- Потім картоплю потрібно остудити, очистити і нарізати дрібним кубиком.
- Яйця також потрібно очистити і нарізати кубиком.
- Огірки слід нарізати кубиком чи півкільцями.
- Зелень – промити та подрібнити.
- Редиску потрібно помити та нарізати невеликим кубиком.
- Ковбасу теж слід порізати на кубики.
- Усі підготовлені інгредієнти покладіть у велику миску та перемішайте.
- Потім додайте сіль, лимонний сік та сметану.
- Ще раз перемішайте блюдо і обережно влийте холодну кип'ячену воду або мінералку без газу.
- Перемішайте окрошку та подавайте її на стіл.
Смачного!
Зауважимо, що зберігати готову страву краще в скляній тарі в холодильнику.
Пропонуємо також рецепт іншої ситної першої страви – супу з рибними консервами та рисом.