Ми – це те, що ми їмо. Те, чим ми наповнюємо свій організм, впливає на здоров'я. Рак у більшості випадків не береться з нізвідки, важливу роль в утворенні пухлин грає саме харчування.
Онкологи розповіли, які продукти краще виключити зі свого раціону або значно зменшити їх споживання.
Вчені Американського товариства боротьби з раком опублікували невтішні результати - кількість людей молодше 55 років вдвічі частіше стали хворіти на рак кишечника, ніж це було ще 10 років тому. Одним із головних винуватців може бути аспартам – штучний підсолоджувач, який вчені хочуть визнати канцерогеном.
"Рак виникає, коли клітини втрачають контроль і вони просто продовжують ділитися, тому ви отримуєте все більше таких клітин, яких у вас не повинно бути", - кажуть американські вчені.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дослідники рекомендують відмовитися від наступних продуктів (або скоротити їх споживання) всім, а особливо тим, у кого є схильність до онкології:
- оброблене м'ясо (ковбаса, сосиски) - а все через нітрити, які додаються, щоб продукт довше зберігався свіжим
- алкоголь - містить ацетальдегід, який ушкоджує клітини - споживання призводить до величезного переліку онкології
- яловичина та червоне м'ясо у великій кількості змінюють клітини слизової оболонки кишечника, що підвищує ризик розвитку пухлини
- солодкі напої - особливо небезпечні для жінок - за результатами дослідження, ті, хто випивав понад дві содові на день, частіше мали рак товстого кишечника
- солодощі (печиво, торти, сухі сніданки, шоколад та цукерки) впливають на організм людини – незважаючи на те, що клінічно не було доведено прямого зв'язку між цукром та онкологією, цукор надзвичайно шкідливий для організму
Нагадаємо, українців закликали зробити запас продуктів на випадок аварії на ЗАЕС: оприлюднено список.