"Оселедець під шубою" – традиційний новорічний салат, без якого важко уявити це свято. Однак багато хто відходить від традицій і шукає нових смаків, щоб порадувати близьких. Відмінною альтернативою стане "Оселедець під снігом" – ще одна зимова страва, якою можна здивувати гостей.
"Шуба" готується досить довго, тому що овочі потребують термічної обробки. У "Оселедці під шубою" потрібно лише відварити яйця – це можна зробити за лічені хвилини.
Iнгредієнти
- філе слабосоленого оселедця;
- 2 яйця;
- яблуко;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- цибулина;
- 1 ч. л цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. укусу;
- лимонний сік;
- майонез.
Приготування
Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Для цього потрібно змішати по чайній ложці цукру та солі, додати столову ложку оцту та 150 мл води.
Цибулю краще використовувати не звичайну ріпчасту, а білу чи червону – вони мають ніжніший смак. Наріжте овоч дрібним кубиком та засипте в маринад. Залиште на 15-20 хвилин.
У цей час потрібно почистити оселедець. Можна використовувати готове філе, але воно не таке смачне, як самостійно виготовлене з риби. Наріжте оселедець кубиком середнього розміру.
Натріть одну половину сиру на великій тертці, а другу на дрібній. Яйця потрібно натерти крупно.
Яблуко слід почистити, натерти на великій тертці і збризкати лимонним соком, щоб воно не темніло. Все, настав час викладати шари.
Перший – оселедець, другий – цибуля. Змастіть зверху сіточкою майонезу. Третій шар – яйце, четвертий – яблуко, яке також потрібно промазати соусом.
П'ятий шар - сир, крупно нарізаний, який треба змастити майонезом. Зверху посипте сир, натертий на дрібній тертці. Шостий шар імітуватиме сніг. Готово, приємного апетиту у колі близьких!
Раніше повідомлялося, як приготувати олів'є по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у новорічному салаті.