Today.ua

“Оселедець під снігом“ – альтернатива обридлій “Шубі“: рецепт новорічного салату

"Оселедець під шубою" – традиційний новорічний салат, без якого важко уявити це свято. Однак багато хто відходить від традицій і шукає нових смаків, щоб порадувати близьких. Відмінною альтернативою стане "Оселедець під снігом" – ще одна зимова страва, якою можна здивувати гостей.

"Шуба" готується досить довго, тому що овочі потребують термічної обробки. У "Оселедці під шубою" потрібно лише відварити яйця – це можна зробити за лічені хвилини.

Iнгредієнти

Приготування

Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Для цього потрібно змішати по чайній ложці цукру та солі, додати столову ложку оцту та 150 мл води.

Цибулю краще використовувати не звичайну ріпчасту, а білу чи червону – вони мають ніжніший смак. Наріжте овоч дрібним кубиком та засипте в маринад. Залиште на 15-20 хвилин.

У цей час потрібно почистити оселедець. Можна використовувати готове філе, але воно не таке смачне, як самостійно виготовлене з риби. Наріжте оселедець кубиком середнього розміру.

Натріть одну половину сиру на великій тертці, а другу на дрібній. Яйця потрібно натерти крупно.

Яблуко слід почистити, натерти на великій тертці і збризкати лимонним соком, щоб воно не темніло. Все, настав час викладати шари.

Перший – оселедець, другий – цибуля. Змастіть зверху сіточкою майонезу. Третій шар – яйце, четвертий – яблуко, яке також потрібно промазати соусом.

П'ятий шар - сир, крупно нарізаний, який треба змастити майонезом. Зверху посипте сир, натертий на дрібній тертці. Шостий шар імітуватиме сніг. Готово, приємного апетиту у колі близьких!

Раніше повідомлялося, як приготувати олів'є по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у новорічному салаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ