У розпал сезону молодих овочів саме час приготувати зимову заготівлю для борщу, яка стане для господинь справжньою паличкою-виручалочкою на кухні. Страва з такою заправкою виходитиме смачною і наваристою, а на приготування борщу витрачатиметься менше часу, адже практично всі основні інгредієнти зберігатимуться в одній банці.
Хтось готує заправку для борщу з томатів, хтось із томатів та буряків, але щоб заощадити собі час на приготування борщу, можна одразу підготувати всі інгредієнти, а потім просто додати їх у воду з киплячою картоплею. Тоді на приготування борщу у вас піде максимум півгодини.
Борщова заправка на зиму
Інгредієнти:
- капуста - 3 кг,
- буряк - 2 кг,
- помідори - 1 кг,
- цибуля - 0,5 кг,
- морква - 0,5 кг,
- сіль - 3 столові ложки,
- цукор - 2 столові ложки,
- рослинна олія - 1 склянка,
- спеції - за смаком.
Овочі потрібно ретельно помити та почистити, а потім подрібнити.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для цього помідори подрібніть до стану пюре, цибулю дрібно нарубайте і підсмажте до прозорості. Моркву та буряк краще натерти на середній тертці.
Перемішайте овочі між собою в глибокій каструлі або мисці, додайте сіль, цукор, спеції та олію.
Залиште овочі постояти 1,5 години, щоб вийшов сік. Потім знову перемішайте та покладіть у сковороду. Включіть середній вогонь.
Після закипання зменште вогонь та варіть борщову заправку 40 хвилин.
Готову заправку для борщу розкладіть в теплі стерилізовані банки, закрутіть залізними кришками, переверніть дном догори і поставте в темне прохолодне місце.
Коли наступного разу готуватимете борщ, спробуйте скористатися цією заправкою, і оцініть її смак.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати зелений борщ із щавлем за українським рецептом.