Овочева заправка для борщу з томатами та буряком: рецепт простої заготівлі, без якої не обійтися взимку

Автор: Лобанова Єлизавета

У розпал сезону молодих овочів саме час приготувати зимову заготівлю для борщу, яка стане для господинь справжньою паличкою-виручалочкою на кухні. Страва з такою заправкою виходитиме смачною і наваристою, а на приготування борщу витрачатиметься менше часу, адже практично всі основні інгредієнти зберігатимуться в одній банці.

Овочева заправка для борщу з томатами та буряком: рецепт простої заготівлі, без якої не обійтися взимку - today.ua

Хтось готує заправку для борщу з томатів, хтось із томатів та буряків, але щоб заощадити собі час на приготування борщу, можна одразу підготувати всі інгредієнти, а потім просто додати їх у воду з киплячою картоплею. Тоді на приготування борщу у вас піде максимум півгодини.

Борщова заправка на зиму

Інгредієнти:

  • капуста - 3 кг,
  • буряк - 2 кг,
  • помідори - 1 кг,
  • цибуля - 0,5 кг,
  • морква - 0,5 кг,
  • сіль - 3 столові ложки,
  • цукор - 2 столові ложки,
  • рослинна олія - 1 склянка,
  • спеції - за смаком.

Овочева заправка для борщу з томатами та буряком: рецепт простої заготівлі, без якої не обійтися взимку

Овочі потрібно ретельно помити та почистити, а потім подрібнити. 

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Для цього помідори подрібніть до стану пюре, цибулю дрібно нарубайте і підсмажте до прозорості. Моркву та буряк краще натерти на середній тертці.

Перемішайте овочі між собою в глибокій каструлі або мисці, додайте сіль, цукор, спеції та олію.

Залиште овочі постояти 1,5 години, щоб вийшов сік. Потім знову перемішайте та покладіть у сковороду. Включіть середній вогонь.

Після закипання зменште вогонь та варіть борщову заправку 40 хвилин.

Готову заправку для борщу розкладіть в теплі стерилізовані банки, закрутіть залізними кришками, переверніть дном догори і поставте в темне прохолодне місце.

Коли наступного разу готуватимете борщ, спробуйте скористатися цією заправкою, і оцініть її смак.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати зелений борщ із щавлем за українським рецептом.

Головне