Кабачки - сезонний овоч, який містить велику кількість корисних вітамінів, і з нього можна готувати не лише звичні для всіх оладки та запіканки, а й намазки на хліб. Рецептом паштету з кабачків поділилася фудблогер pani_gotuye на своїй сторінці в Instagram.
Це універсальна закуска, приготування якої у вас займе кілька хвилин. "Родзинкою" страви є волоські горіхи.
Паштет із кабачків
Інгредієнти:
- 400 г кабачків;
- 1 невелика морквина;
- 1 велика цибулина;
- 2 плавлені сирки;
- 2 зубчики часнику;
- сіль, перець за смаком;
- жменя волоських горіхів;
- пучок свіжого кропу;
- олія для смаження.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кабачки поріжте маленькими кубиками. Цибулю подрібніть. Моркву натріть на дрібній тертці.
Цибулю та моркву потрібно обсмажувати разом на сковороді з олією до м'якості приблизно 5 хвилин.
Потім додайте до сковороди кабачки і обсмажуйте все разом ще 5 хвилин, іноді перемішуючи.
Потім додайте часник, зелень, знову перемішайте і тушкуйте ще 1-2 хвилини.
Приготовлену овочеву масу перекладіть у глибоку ємність і дайте охолонути.
В цей час обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх.
Додайте до охолодженої овочевої маси плавлений сир, починайте повільно збивати все блендером до однорідної маси. В отримане пюре додайте горіхи і перемішайте все ще раз ложкою або лопаткою. Сіль та перець додавайте за смаком.
Зберігайте паштет із кабачків у холодильнику у скляному посуді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати консервовані кабачки по-французьки на зиму.