Панеттоне – це солодка випічка з сухофруктами, яку в Італії готують на Різдво. А в Україні багато господинь роблять цей десерт на Великдень, бо він дуже нагадує нашу паску. Пропонуємо рецепт цих чудових ласощів, яким поділився відомий кухар.
Євген Клопотенко розповів, як приготувати італійський різдвяний хліб на Великдень.
Рецепт панеттоне
Інгредієнти:
Опара
- Борошно - 100 грамів
- Живі дріжджі – 15 грамів
- Вода – 80 мілілітрів
Перший заміс
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Тепла вода – 125 мілілітрів
- Жовтки – 2 штуки
- Цукор – 50 грамів
- Борошно - 250 грамів
- Вершкове масло – 75 грамів
Другий заміс
- Цукор – 50 грамів
- Жовтки – 2 штуки
- Ванільний цукор – 1 столова ложка
- Сметана – 2 столові ложки
- Борошно - 100 грамів
- Мед - 2 столові ложки
- Цедра одного апельсина
- Сіль – дрібка
- Вершкове масло – 25 грамів
- Суха журавлина (можна використовувати цукати, родзинки та горіхи) – 200 грамів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У невелику миску покладіть дріжджі, подрібнивши їх руками, та залийте водою кімнатної температури.
- Додайте борошно, перемішайте і накрийте харчовою плівкою.
- Опару потрібно поставити в холодильник щонайменше на 4 години.
- Після цього в опару потрібно додати теплу воду і ретельно перемішати.
- Потім вмішати жовтки, борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло.
- Вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і однорідним.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте на 4 години у тепле місце.
- Після цього потрібно обім'яти тісто і додати в нього мед, звичайний і ванільний цукор, сметану, жовтки, сіль, вершкове масло і борошно.
- Добре перемішайте тісто і додайте в нього цедру апельсина, натерту на дрібній тертці.
- Знову накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на одну годину.
- Потім вмішайте в нього сухофрукти, цукати та горіхи.
- Змастіть форми вершковим маслом і наповніть їх на одну третину тістом на панеттоне.
- Накрийте рушником і залиште на годину.
- Після цього випікайте при 180 градусах протягом 30 хвилин.
- Подавати на стіл панеттоне можна і без глазурі, але за бажання можна прикрасити верх десерту.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт паски, яка довго залишається м'якою та повітряною.