Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне

Автор: Ольга Березовська

Панеттоне – це солодка випічка з сухофруктами, яку в Італії готують на Різдво. А в Україні багато господинь роблять цей десерт на Великдень, бо він дуже нагадує нашу паску. Пропонуємо рецепт цих чудових ласощів, яким поділився відомий кухар.

Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне - today.ua

Євген Клопотенко розповів, як приготувати італійський різдвяний хліб на Великдень.

Рецепт панеттоне

Інгредієнти:

Опара

  • Борошно - 100 грамів
  • Живі дріжджі – 15 грамів
  • Вода – 80 мілілітрів

Перший заміс

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

  • Тепла вода – 125 мілілітрів
  • Жовтки – 2 штуки
  • Цукор – 50 грамів
  • Борошно - 250 грамів
  • Вершкове масло – 75 грамів

Другий заміс

  • Цукор – 50 грамів
  • Жовтки – 2 штуки
  • Ванільний цукор – 1 столова ложка
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Борошно - 100 грамів
  • Мед - 2 столові ложки
  • Цедра одного апельсина
  • Сіль – дрібка
  • Вершкове масло – 25 грамів
  • Суха журавлина (можна використовувати цукати, родзинки та горіхи) – 200 грамів

Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. У невелику миску покладіть дріжджі, подрібнивши їх руками, та залийте водою кімнатної температури.
  2. Додайте борошно, перемішайте і накрийте харчовою плівкою.
  3. Опару потрібно поставити в холодильник щонайменше на 4 години.
  4. Після цього в опару потрібно додати теплу воду і ретельно перемішати.
  5. Потім вмішати жовтки, борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло.
  6. Вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і однорідним.
  7. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте на 4 години у тепле місце.
  8. Після цього потрібно обім'яти тісто і додати в нього мед, звичайний і ванільний цукор, сметану, жовтки, сіль, вершкове масло і борошно.
  9. Добре перемішайте тісто і додайте в нього цедру апельсина, натерту на дрібній тертці.
  10. Знову накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на одну годину.
  11. Потім вмішайте в нього сухофрукти, цукати та горіхи.
  12. Змастіть форми вершковим маслом і наповніть їх на одну третину тістом на панеттоне.
  13. Накрийте рушником і залиште на годину.
  14. Після цього випікайте при 180 градусах протягом 30 хвилин.
  15. Подавати на стіл панеттоне можна і без глазурі, але за бажання можна прикрасити верх десерту.

Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне

Смачного!

Пропонуємо також рецепт паски, яка довго залишається м'якою та повітряною.

Головне