Панеттоне – це солодка випічка з сухофруктами, яку в Італії готують на Різдво. А в Україні багато господинь роблять цей десерт на Великдень, бо він дуже нагадує нашу паску. Пропонуємо рецепт цих чудових ласощів, яким поділився відомий кухар.
![Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2024/04/j-768x576.jpg)
Євген Клопотенко розповів, як приготувати італійський різдвяний хліб на Великдень.
Рецепт панеттоне
Інгредієнти:
Опара
- Борошно - 100 грамів
- Живі дріжджі – 15 грамів
- Вода – 80 мілілітрів
Перший заміс
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
- Тепла вода – 125 мілілітрів
- Жовтки – 2 штуки
- Цукор – 50 грамів
- Борошно - 250 грамів
- Вершкове масло – 75 грамів
Другий заміс
- Цукор – 50 грамів
- Жовтки – 2 штуки
- Ванільний цукор – 1 столова ложка
- Сметана – 2 столові ложки
- Борошно - 100 грамів
- Мед - 2 столові ложки
- Цедра одного апельсина
- Сіль – дрібка
- Вершкове масло – 25 грамів
- Суха журавлина (можна використовувати цукати, родзинки та горіхи) – 200 грамів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У невелику миску покладіть дріжджі, подрібнивши їх руками, та залийте водою кімнатної температури.
- Додайте борошно, перемішайте і накрийте харчовою плівкою.
- Опару потрібно поставити в холодильник щонайменше на 4 години.
- Після цього в опару потрібно додати теплу воду і ретельно перемішати.
- Потім вмішати жовтки, борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло.
- Вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і однорідним.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте на 4 години у тепле місце.
- Після цього потрібно обім'яти тісто і додати в нього мед, звичайний і ванільний цукор, сметану, жовтки, сіль, вершкове масло і борошно.
- Добре перемішайте тісто і додайте в нього цедру апельсина, натерту на дрібній тертці.
- Знову накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на одну годину.
- Потім вмішайте в нього сухофрукти, цукати та горіхи.
- Змастіть форми вершковим маслом і наповніть їх на одну третину тістом на панеттоне.
- Накрийте рушником і залиште на годину.
- Після цього випікайте при 180 градусах протягом 30 хвилин.
- Подавати на стіл панеттоне можна і без глазурі, але за бажання можна прикрасити верх десерту.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт паски, яка довго залишається м'якою та повітряною.