Today.ua

Печена картопля за “бабусиним“ рецептом: смак гарніру покращить секретний інгредієнт

Запечена картопля повинна мати апетитну рум'яну скоринку, бути хрумкою і при цьому не пересушеною. Багато залежить від сорту овочу, але важливий і спосіб приготування. Спробуйте урізноманітнити традиційний рецепт секретним інгредієнтом, добре відомим ще нашим бабусям.

Багато господинь знають, що запечена картопля і картопля фрі готуються у великій кількості олії чи тваринного жиру. Відразу треба звернутися до тих, хто має протилежну думку. Це не дієтична страва, тому про низьку калорійність говорити не доводиться.

Ідеальна картопля виходить, якщо при запіканні використовувати гусячий жир. Його висока температура димлення забезпечує рівномірне приготування картоплі.

Нагадаємо, що у гусячому жирі величезна кількість полінасичених кислот. Він має набагато більший спектр лікарських властивостей, ніж у будь-який інший. Гусячий жир навіть можна використовувати при обмороженні, опіках, застуді та шкірних захворюваннях.

Інгредієнти

Приготування

Щоб приготувати смажену картоплю як у ресторані, потрібно почистити її, розрізати на чотири частини та добре промити холодною водою. Потім додати перець, часник і розмарин, перемішати, залити водою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, проваріть овочі протягом 5 хвилин, після чого злийте рідину.

У форму для запікання потрібно покласти гусячий жир, розігріти в духовці при 180 градусах, а потім додати туди картоплю. Смажте картоплю, не забуваючи перевертати і поливати жиром.

@harrisonwebb97 How many times do I say potatoes? Save this roast potato recipe for christmas 2kg Maris Piper or King Edward potatoes 5 Tbsp Goose fat 2 Rosemary sprigs 2 Garlic cloves, crushed Lemon Rosemary Salt 1 Tbsp Rosemary, freshly chopped 1 Tbsp Maldon salt Zest of ½ a Lemon • Preheat the oven to 180ºC/350ºF. • Peel and quarter the potatoes (or halve smaller ones). Wash them under running water to remove the starchy residue until the water is clear. •Salt the cold water, add rosemary sprigs and crushed garlic, and simmer for 15-20 minutes until soft. •Pour goose fat into a roasting tray. Drain and roughen the potatoes in a colander. Let them cool for 5 minutes, then coat them evenly in the hot fat using a large spoon. • Roast for 1hr 30 minutes, turning every 30 minutes. • Make rosemary-lemon salt by combining rosemary and salt in a mortar and pestle, adding lemon zest at the end. • Remove the potatoes from the oven, drain on kitchen towels, and generously sprinkle with rosemary-lemon salt. Note: any recipe that says they only need to be in for 40-50 minutes are never going to be crispy enough. I keep them in for a minimum of 1/1hr30mins #roastpotatoes #foodtok #christmascountdown #easyrecipes #fyp #cookingtips ♬ original sound - Harrison Webb

Окремо потрібно перетерти розмарин із сіллю та цедрою лимона. Наприкінці термічної обробки посипте печену картоплю розмариновою сіллю. Готово, приємного апетиту!

Раніше повідомлялося, чому смажена риба у ресторані смачніша, ніж удома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ