Today.ua

Перші заморозки та снігопади: синоптики розповіли, коли в Україні різко похолодає ще до початку зими

Жовтень в Україні цього року досить теплий, а ось листопад розпочнеться одразу із зимової погоди. Судячи з прогнозу, опалення до будинків українців запустять 1-2 листопада. Саме в ці числа синоптики передають зниження температури до +8 градусів вдень і до 0...+2 градусів вночі.

Згідно з прогнозом, перші снігопади накриють міста України вже у другій половині листопада.

Усю другу половину листопада синоптики прогнозують опади в Україні у вигляді дощів та мокрого снігу. Температура повітря після 15 листопада почне опускатися трохи нижче нуля, а після 21 листопада вдарять сильні морози. Синоптики попередили українців про -11 градусів вдень та -15 градусів вночі.

В останні дні листопада трохи потеплішає. Вдень стовпчики термометрів покажуть -4...-1 градусів. Вночі традиційно буде холодніше.

За прогнозом, на мешканців південних областей України також чекає холодний листопад. Морози там будуть не так часто, але денна температура повітря із середини листопада не перевищуватиме +7... +11 градусів. Іноді проходитимуть дощі. Конкретне зимове похолодання розпочнеться у південних областях лише 20-23 листопада. Вдень стовпчики термометрів покажуть -8 градусів. У Херсоні мінімальна нічна температура складатиме -9 градусів, а денна – до -1.

На мешканців західних областей України в листопаді чекає середня місячна температура +7.... +10 градусів вдень, вночі - від 0 до +4 градусів. В останні дні місяця вночі стовпчики термометрів почнуть опускатися нижче нуля.

У Києві листопад розпочнеться із сонячної та сухої погоди, а похолодання настане після 7 числа. Вдень синоптики передають у середньому +4...+7 градусів тепла, а вночі – від 0 до +3 градусів. Опадів не очікується, але буде багато похмурих днів.

Раніше повідомлялося, якою буде погода взимку 2022-2023 в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ