М'яке розсипчасте тісто з соковитими ягодами не залишить нікого байдужими. А найголовніше цей пиріг можна приготувати дуже швидко увечері, щоб порадувати сім'ю смаколиками.
Черешня ідеально підходить не тільки для солодкого та корисного перекусу, але і для приготування різних страв, починаючи від вареників та компоту, та закінчуючи пирогами. Саме десерт з соковитою ягодою ми пропонуємо приготувати. Знадобляться найпоширеніші інгредієнти та мінімум навичок готування.
Пиріг з черешнею - рецепт
Інгредієнти:
- 550 г черешні
- 170 г вершкового масла
- 240 г цукру
- 2 яйця
- 240 г молока
- 2 ч. л. ванільного екстракту
- 400 г борошна
- 1 ст. л. розпушувача
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Спосіб приготування:
- З черешні видаляємо кісточки.
- Тепле вершкове масло збиваємо міксером разом з ванільним екстрактом і цукром протягом 5-6 хвилин, доки маса не стане пишною.
- Продовжуючи збивати, додаємо яйця, вливаємо половину молока та висипаємо половину борошна, перебиваючи до однорідності.
- Додаємо другу половину молока, борошна та розпушувач і продовжуємо збивати, перемішуючи так, щоб не було грудок.
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, додаємо зверху ягоди і трохи вдавлюємо в тісто.
- Готуємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.
Готово!
Пропонуємо також спробувати приготувати запіканку з кабачками – це рецепт легкої літньої страви на кожен день.