Пиріг з черешнею нашвидкуруч: м'яке, розсипчасте тісто та соковиті ягоди

Автор: Анастасия Березовская

М'яке розсипчасте тісто з соковитими ягодами не залишить нікого байдужими. А найголовніше цей пиріг можна приготувати дуже швидко увечері, щоб порадувати сім'ю смаколиками.

Пиріг з черешнею нашвидкуруч: м'яке, розсипчасте тісто та соковиті ягоди - today.ua

Черешня ідеально підходить не тільки для солодкого та корисного перекусу, але і для приготування різних страв, починаючи від вареників та компоту, та закінчуючи пирогами. Саме десерт з соковитою ягодою ми пропонуємо приготувати. Знадобляться найпоширеніші інгредієнти та мінімум навичок готування.

Пиріг з черешнею - рецепт

Інгредієнти:

  • 550 г черешні
  • 170 г вершкового масла
  • 240 г цукру
  • 2 яйця
  • 240 г молока
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 400 г борошна
  • 1 ст. л. розпушувача

Пиріг з черешнею нашвидкуруч: м'яке, розсипчасте тісто та соковиті ягоди

Популярні зараз

В Україні мають намір перенести початок нового навчального року на серпень

В Україні продають дешеві смарт-квартири: як виглядає житло за 10 000 доларів

У Верховній Раді пояснили, хто отримає право на економічне бронювання від мобілізації

Тариф на світло в Україні зросте вдвічі: “Рішення дуже болюче“

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. З черешні видаляємо кісточки.
  2. Тепле вершкове масло збиваємо міксером разом з ванільним екстрактом і цукром протягом 5-6 хвилин, доки маса не стане пишною.
  3. Продовжуючи збивати, додаємо яйця, вливаємо половину молока та висипаємо половину борошна, перебиваючи до однорідності.
  4. Додаємо другу половину молока, борошна та розпушувач і продовжуємо збивати, перемішуючи так, щоб не було грудок.
  5. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, додаємо зверху ягоди і трохи вдавлюємо в тісто.
  6. Готуємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.

Готово!

Пропонуємо також спробувати приготувати запіканку з кабачками – це рецепт легкої літньої страви на кожен день.