Пироги бувають не тільки з солодкою начинкою, а й з м'ясною. Пропонуємо рецепт французького пирога з куркою та грибами, який не соромно подати навіть на святковий стіл.
Рецепт пирога з куркою та грибами
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно - 250 грамів
- Вершкове масло – 125 грамів
- Яйце – 1 штука
- Крижана вода – 3 столові ложки
- Сіль – дрібка
Начинка
- Куряче філе – 250 грамів
- Печериці – 10 штук
- Цибуля – половина
- Яйця – 2 штуки
- Твердий сир – 150 грамів
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Сіль - на смак
- Чорний перець – на смак
Приготування:
- У миску потрібно покласти нарізане кубиком вершкове масло.
- Додайте до нього яйце, холодну воду і просіяне борошно.
- Ретельно перемішайте інгредієнти спочатку вилкою, а потім руками. Повинно вийти тісто, що не липне до рук.
- Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- У цей час слід нарізати великим кубиком гриби та куряче філе.
- Цибулю треба очистити і дрібно нарізати.
- Обсмажте на сковороді цибулю до прозорості.
- Потім додайте курку та обсмажте до напівготовності.
- Після цього треба додати гриби, посолити, поперчити і обжарити 10 хвилин.
- Охолоджене тісто розкатайте і розподіліть по формі для запікання, роблячи основу для пирога з бортиками.
- Викладіть у неї обсмажену курку з грибами.
- В окремій мисці змішайте вершки, трохи солі, яйця та натертий сир.
- Залийте пиріг сумішшю, що вийшла.
- Поставте пиріг у духовку, нагріту до 200 градусів.
- Запікайте 30-40 хвилин.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт солодкого пирога з полуницею на сметані.