Today.ua

Пиріжки будуть як у бабусі: рецепт повітряного тіста для домашньої випічки

Бабусині пиріжки з повидлом або фруктовою начинкою розміталися ще гарячими прямо з дека. І багато хто з дорослих хоче знову відчути цей чудовий смак домашньої випічки. Тому пропонуємо рецепт тіста для пиріжків, які виходять неймовірно пишними та м'якими.

Тісто для пиріжків у духовці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Молоко слід трохи підігріти, а вершкове масло розтопити на паровій бані.
  2. У тепле молоко розкришіть дріжджі і ретельно перемішайте.
  3. Туди ж додайте вершкове масло, цукор, ванілін та сіль.
  4. У молочну суміш слід додати одне ціле яйце і білок другого яйця (жовток можна буде використовувати для змащування пиріжків).
  5. Вінчиком ретельно перемішуйте суміш протягом двох хвилин.
  6. Борошно необхідно просіяти і поступово додавати в рідку основу, замішуючи її спочатку вінчиком, а потім руками.
  7. Потім до тіста потрібно додати олію і добре його вимішати.
  8. Після цього треба взяти велику миску, змастити її невеликою кількістю рослинної олії і покласти в неї готове тісто.
  9. Накрийте посуд з тістом рушником і поставте в тепле місце без протягів на півтори години.
  10. Смачне та пишне тісто для пиріжків готове.

Пропонуємо також рецепт тонкого тіста для піци, яке зможе зробити навіть недосвідчений кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ