Бабусині пиріжки з повидлом або фруктовою начинкою розміталися ще гарячими прямо з дека. І багато хто з дорослих хоче знову відчути цей чудовий смак домашньої випічки. Тому пропонуємо рецепт тіста для пиріжків, які виходять неймовірно пишними та м'якими.
Тісто для пиріжків у духовці
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мілілітрів
- Вершкове масло – 50 грамів
- Рослинна олія – 200 мілілітрів
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 100 грамів
- "Живі" дріжджі – 20 грамів
- Борошно – близько 500 грамів
- Сіль – половина чайної ложки
- Ванілін – 1 дрібка
Приготування:
- Молоко слід трохи підігріти, а вершкове масло розтопити на паровій бані.
- У тепле молоко розкришіть дріжджі і ретельно перемішайте.
- Туди ж додайте вершкове масло, цукор, ванілін та сіль.
- У молочну суміш слід додати одне ціле яйце і білок другого яйця (жовток можна буде використовувати для змащування пиріжків).
- Вінчиком ретельно перемішуйте суміш протягом двох хвилин.
- Борошно необхідно просіяти і поступово додавати в рідку основу, замішуючи її спочатку вінчиком, а потім руками.
- Потім до тіста потрібно додати олію і добре його вимішати.
- Після цього треба взяти велику миску, змастити її невеликою кількістю рослинної олії і покласти в неї готове тісто.
- Накрийте посуд з тістом рушником і поставте в тепле місце без протягів на півтори години.
- Смачне та пишне тісто для пиріжків готове.
Пропонуємо також рецепт тонкого тіста для піци, яке зможе зробити навіть недосвідчений кухар.