Today.ua

Пишні домашні пряники на кефірі: як приготувати десерт зі смаком з дитинства

Пряники – це улюблене частування багатьох людей. Вони продаються в кожній крамниці, але приготувати їх своїми руками також просто. Пропонуємо рецепт м'яких пряників на кефірі, з яким впорається навіть недосвідчений кондитер.

Рецепт домашніх пряників

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури слід налити в глибоку миску і додати половину склянки цукру, яйце, сіль і гашену оцтом соду.
  2. Перемішайте інгредієнти та додайте до них соняшникову олію.
  3. Помішуючи тісто, введіть борошно.
  4. Замісіть м'яке та трохи липке тісто.
  5. Візьміть чисту миску і змастіть олією.
  6. Покладіть тісто в неї, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на півгодини.
  7. Далі тісто потрібно розділити на дві частини та розкотити їх у пласти по півтора сантиметри.
  8. Склянкою або формою виріжте з тіста пряники.
  9. Перекладіть їх на змащене олією деко і запікайте 20-25 хвилин у нагрітій до 180 градусів духовці.
  10. У цей час можна приготувати глазур. Для цього потрібно в сотейник насипати склянку цукру, додати ванілін та воду.
  11. Поставте сотейник на вогонь і варіть, помішуючи, 10 хвилин після закипання.
  12. Пряники, що остигли, потрібно полити глазур'ю і дати охолонути. Після цього їх можна подавати до чаю.

Смачного!

Пропонуємо також скуштувати молочний десерт без випічки та желатину. Його рецептом ми ділилися раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ