Пряники – це улюблене частування багатьох людей. Вони продаються в кожній крамниці, але приготувати їх своїми руками також просто. Пропонуємо рецепт м'яких пряників на кефірі, з яким впорається навіть недосвідчений кондитер.
Рецепт домашніх пряників
Інгредієнти:
- Борошно - 6 склянок (може піти трохи більше)
- Цукор – 1,5 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 1 штука
- Соняшникова олія – 3 столові ложки
- Ванілін – 1 пакетик
- Сіль – дрібка
- Гашена оцтом сода – 1 чайна ложка
- Вода – половина склянки
Приготування:
- Кефір кімнатної температури слід налити в глибоку миску і додати половину склянки цукру, яйце, сіль і гашену оцтом соду.
- Перемішайте інгредієнти та додайте до них соняшникову олію.
- Помішуючи тісто, введіть борошно.
- Замісіть м'яке та трохи липке тісто.
- Візьміть чисту миску і змастіть олією.
- Покладіть тісто в неї, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на півгодини.
- Далі тісто потрібно розділити на дві частини та розкотити їх у пласти по півтора сантиметри.
- Склянкою або формою виріжте з тіста пряники.
- Перекладіть їх на змащене олією деко і запікайте 20-25 хвилин у нагрітій до 180 градусів духовці.
- У цей час можна приготувати глазур. Для цього потрібно в сотейник насипати склянку цукру, додати ванілін та воду.
- Поставте сотейник на вогонь і варіть, помішуючи, 10 хвилин після закипання.
- Пряники, що остигли, потрібно полити глазур'ю і дати охолонути. Після цього їх можна подавати до чаю.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати молочний десерт без випічки та желатину. Його рецептом ми ділилися раніше.