Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Автор: Анастасия Березовская

Одним з основних і найшкідливіших інгредієнтів у оладках є олія. Дієтологи назвали секретний інгредієнт, який допоможе його замінити, і при цьому страва не втратить пишність та смак.

Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію - today.ua

Замість рослинної олії для приготування оладок можна використовувати масло ГХІ - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі та лікування. Його можна купити в супермаркетах та еко-лавках або ж приготувати самостійно.

Вживання масла ГХІ позитивно впливає на роботу серця, покращує травлення та метаболізм, зміцнює кісткову систему.

Пишні оладки з абрикосом - рецепт

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру/ряжанки
  • 100 г цільнозернового борошна
  • яйце
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. масла ГХІ
  • 2 абрикоси

Спосіб приготування:

Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Теплий кефір або ряжанку змішати із содою. Через кілька хвилин вмішати яйця і збити віночком.
  2. Додати борошно та якісно перемішати, щоб не було грудок.
  3. Нарізати дрібно абрикос і додати в тісто.
  4. Добре розігріти сковороду з олією ГХІ і розливати оладки за допомогою столової ложки.
  5. Обсмажити до рум'яної скоринки із двох сторін.

Готово.

Нагадаємо, ми розповідали, як обрати кавун без нітратів. Треба звернути увагу на три явні ознаки.

Головне