Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Автор: Анастасия Березовская

Одним з основних і найшкідливіших інгредієнтів у оладках є олія. Дієтологи назвали секретний інгредієнт, який допоможе його замінити, і при цьому страва не втратить пишність та смак.

Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію - today.ua

Замість рослинної олії для приготування оладок можна використовувати масло ГХІ - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі та лікування. Його можна купити в супермаркетах та еко-лавках або ж приготувати самостійно.

Вживання масла ГХІ позитивно впливає на роботу серця, покращує травлення та метаболізм, зміцнює кісткову систему.

Пишні оладки з абрикосом - рецепт

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру/ряжанки
  • 100 г цільнозернового борошна
  • яйце
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. масла ГХІ
  • 2 абрикоси

Спосіб приготування:

Пишні оладки з абрикосом: названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Популярні зараз

Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві

Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас

Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик

В Україні продали державне підприємство, що входить до десятки найбільших світових видобувників титанових руд

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Теплий кефір або ряжанку змішати із содою. Через кілька хвилин вмішати яйця і збити віночком.
  2. Додати борошно та якісно перемішати, щоб не було грудок.
  3. Нарізати дрібно абрикос і додати в тісто.
  4. Добре розігріти сковороду з олією ГХІ і розливати оладки за допомогою столової ложки.
  5. Обсмажити до рум'яної скоринки із двох сторін.

Готово.

Нагадаємо, ми розповідали, як обрати кавун без нітратів. Треба звернути увагу на три явні ознаки.