Плов за традиційним рецептом готується довго, але не повинен містити "зайвих" інгредієнтів. Названий продукт, який точно зіпсує зовнішній вигляд, консистенцію та смак страви.
![Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/05/plov-kpekek-768x513.jpg)
Багато господинь не знають тонкощів приготування східного плову та подають рисову кашу з м'ясом. Головний секрет страви – рис повинен тушкуватися у жирі з м'ясом, а не варитися. Деякі додають до складу томатну пасту – і безнадійно псують страву.
У традиційному варіанті рецепту немає такого інгредієнта. Якщо додати його, рис злипнеться і ніколи не вийде розсипчастим, яким він має бути в ідеалі. Зовнішній вигляд "місива" залишить бажати кращого, тому досвідчені кухарі закликали початківців не експериментувати зі складом.
Рецепт смачного східного плову
Вам знадобляться такі інгредієнти:
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
- 0,5 кг м'яса (краще баранини);
- 1 велика морквина солодких сортів;
- 1 цибулина;
- 2 склянки рису;
- 50 мл рафінованої олії;
- сіль та спеції за смаком;
- 1 ч. л цукру;
- 1 головка часнику.
Приготування
Потрібно добре вимити м'ясо, просушити його паперовими рушниками та нарізати на шматочки. Також наріжте моркву соломкою, а цибулю півкільцями.
Розігрійте масло в казані, в якому готуватимете плов. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте моркву та цукор – він допоможе овочам карамелізуватися та додасть приємного присмаку. Слідом вирушить м'ясо - потрібно добитися золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції.
Слідом потрібно додати в ємність окріп, щоб вода покривала м'ясо та овочі. Вони повинні тушкуватися під кришкою близько 20 хвилин. Залишається додати рис, не перемішуючи його з іншими інгредієнтами. Потрібно буде додати більше окропу – його рівень повинен бути на 2-3 см вище за крупу, м'ясо та овочі.
Готуйте плов під кришкою. У середину страви покладіть вимиту голівку часнику.
Плов ідеально поєднується з овочевими салатами. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати розсипчастий плов у рукаві.