Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису

Автор: Леся Ловіцька

Плов за традиційним рецептом готується довго, але не повинен містити "зайвих" інгредієнтів. Названий продукт, який точно зіпсує зовнішній вигляд, консистенцію та смак страви.

Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису - today.ua

Багато господинь не знають тонкощів приготування східного плову та подають рисову кашу з м'ясом. Головний секрет страви – рис повинен тушкуватися у жирі з м'ясом, а не варитися. Деякі додають до складу томатну пасту – і безнадійно псують страву.

У традиційному варіанті рецепту немає такого інгредієнта. Якщо додати його, рис злипнеться і ніколи не вийде розсипчастим, яким він має бути в ідеалі. Зовнішній вигляд "місива" залишить бажати кращого, тому досвідчені кухарі закликали початківців не експериментувати зі складом.

Рецепт смачного східного плову

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Популярні зараз

Частині пенсіонерів перерахують пенсію у червні: хто отримає додаткову тисячу гривень

Евакуацію з Вовчанська терміново зупинено: що відбувається в одній із найгарячіших точок війни

Киянам слід бути готовими до вимкнень електроенергії на тиждень

В Україну доставлено один із найкращих у світі комплексів ППО з Німеччини

  • 0,5 кг м'яса (краще баранини);
  • 1 велика морквина солодких сортів;
  • 1 цибулина;
  • 2 склянки рису;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 1 ч. л цукру;
  • 1 головка часнику.

Приготування

Потрібно добре вимити м'ясо, просушити його паперовими рушниками та нарізати на шматочки. Також наріжте моркву соломкою, а цибулю півкільцями.

Розігрійте масло в казані, в якому готуватимете плов. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте моркву та цукор – він допоможе овочам карамелізуватися та додасть приємного присмаку. Слідом вирушить м'ясо - потрібно добитися золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції.

Слідом потрібно додати в ємність окріп, щоб вода покривала м'ясо та овочі. Вони повинні тушкуватися під кришкою близько 20 хвилин. Залишається додати рис, не перемішуючи його з іншими інгредієнтами. Потрібно буде додати більше окропу – його рівень повинен бути на 2-3 см вище за крупу, м'ясо та овочі.

Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису

Готуйте плов під кришкою. У середину страви покладіть вимиту голівку часнику.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Плов ідеально поєднується з овочевими салатами. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати розсипчастий плов у рукаві.