Today.ua

Полуничне варення з лимоном і м'ятою: покроковий рецепт ароматних ласощів

Сезон полуниці – найкращий час для приготування різних смаколиків із цієї яскравої та солодкої ягоди. Наприклад, можна зробити ароматне полуничне варення з лимоном та м'ятою. Приготувати його дуже просто.

Рецепт варення з полуниці з м'ятою та лимоном

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Полуницю необхідно промити та обсушити. Після прибрати пом'яті та зіпсовані ягоди та відокремити плодоніжки.
  2. Потім ягоди слід скласти в каструлю або сотейник, засипати цукром і залишити на декілька годин, щоб полуниця пустила сік.
  3. Далі каструлю з ягодами потрібно поставити на середній вогонь і довести її вміст до кипіння, прибираючи ложкою пінку, що утворилася.
  4. Проваріть варення дві хвилини та зніміть з вогню.
  5. Дайте йому повністю охолонути, знову доведіть до кипіння та проваріть дві хвилини. Цю процедуру потрібно провести ще один раз чи двічі.
  6. Під час останнього нагрівання слід підготувати інгредієнти, що залишилися. З лимона потрібно зняти цедру і натерти на дрібній тертці, видавити сік з лимона і промити гілочки м'яти.
  7. Додайте цедру, сік та м'яту у варення і проваріть на маленькому вогні п'ять хвилин після закипання.
  8. Після гілочки м'яти потрібно дістати з варення та викинути.
  9. Полуничний смаколик потрібно розлити по банках і щільно закрити кришкою.
  10. Переверніть банки з варенням, накрийте пледом і дочекайтеся, коли вони повністю охолонуть. А потім поставте у місце, де вони зберігатимуться.

Пропонуємо також рецепт смачного та густого варення з вишні без кісточок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ