Today.ua

Повітряний сливовий пиріг: рецепт The New York Times, який не публікується вже майже 40 років

Про легендарний сливовий пиріг з газети The New York Times знає багато хто, але пробували його приготувати не всі. Ми публікуємо модернізований рецепт під українські продукти та пропонуємо вам порадувати рідних та близьких нестандартним десертом.

Український фудблогер Яна Гординовська поділилася рецептом легендарного американського десерту, в якому трохи змінила грамування, адже у 1980-х роках любили солодше та жирніше тісто.

Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували 1989 року. Щоб протистояти обуренню, рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб люди могли його вирізати, повісити на холодильник або додати до своєї книги рецептів. Однак без збурень все одно не обійшлося.

Незважаючи на те, що рецепт більше не друкується, завдяки інтернету він дійшов до нас і тепер ми можемо самі насолодитися легендарною випічкою.

Сливовий пиріг за рецептом The New York Times

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Масло змішати з цукром, потім розбити по одному яйцю, перемішуючи кожне.
  2. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і вмішати в тісто.
  3. Форму застелити пергаментом і вилити тісто - може здатися, що тіста мало, але потім воно підійде.
  4. Сливи помити, видалити кісточки і розрізати навпіл.
  5. Втиснути сливи в тісто.
  6. Корицю змішати з цукром і присипати сливи.
  7. Випікати 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Яна Рецепти ?? (@gordynovskaya)

Нагадаємо, ми розповідали, як позбутися шкідливої "хімії" в курятині з магазину. Названо три дієві способи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ