Як позбутися шкідливої “хімії“ у курятині з магазину: три дієві способи

Автор: Марченко Любов

Курятина є дуже цінним дієтичним м'ясом. Але через надмірний вміст гормонів та антибіотиків вона може стати бомбою уповільненої дії для організму. Водночас, вміст цих речовин у м'ясі можна звести до мінімуму. Як готується курятина без "хімії", розповіли дієтологи.

Як позбутися шкідливої “хімії“ у курятині з магазину: три дієві способи - today.ua

Сьогодні курятина – найдоступніший вид м'ясної продукції. І саме вона є нині основою м'ясного раціону українців. Але, на жаль, запашна домашня курочка, що росла на екологічно чистих продуктах, далеко не всім по кишені. А курей на птахофабриках щедро "годують" гормонами та антибіотиками, щоб вони не хворіли та швидко росли. Накопичившись у людському організмі, уся та "хімія", може спричинити чимало захворювань, утому числі й небезпечних для життя.

Але є декілька способів, якщо й не зовсім позбутися цих речовин у курятині, то принаймні, дуже відчутно зменшити їхній вміст.

Варити курку у двох водах

Дієтологи не радять готувати супи та бульйони на курячому м'ясі, купленому в магазині. Адже при варінні курятини всі шкідливі речовини з м'яса виварюються і потрапляють у рідину. Отже, корисним такий суп точно не буде. Та все ж, якщо ви вирішили приготувати бульйон з такого м'яса, то його слід варити у двох водах. Спочатку трохи проварити м'ясо і злити з каструлі всю воду. А після того залити його свіжою водою і варити вже із додаванням спецій. Так само слід вчинити і з курячою грудкою, яку ви варите для салату.

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Як позбутися шкідливої “хімії“ у курятині з магазину: три дієві способи

Добре вимити курку і ретельно вичистити її всередині

Звісно, курка з магазину виглядає чистенькою і привабливою. Та її обов'язково слід ретельно вимити як зовні, так і, особливо, зсередини, заодно видаливши з черевної порожнини всі залишки внутрішніх органів. Так вона відразу стане набагато безпечнішою, оскільки саме в череві концентрується багато токсичних речовин.

Позбутися шкіри та замочити м'ясо на кілька годин

Спеціалісти кажуть, що це – найдієвіший спосіб позбутися хімії. Насамперед з курки треба видалити шкіру, бо в ній також нічого корисного немає. Після того замочіть курятину у соляному розчині з лимоном. Пропорції для розчину такі: на літр води – 3-4 столові ложки солі і декілька столових ложок лимонного соку. Сіль слід повністю розчинити у воді. Залийте цим розчином шматки курятини і поставте на кілька годин в холодильник. Після того цей розчин злийте і, якщо є час, повторіть процедуру. Якщо ні, то ретельно промийте курятину у воді і починайте готувати.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Кім того, можна залити курятину мінералкою і також поставити на кілька годин. Мінеральна вода також забере з м'яса токсини.

Нагадаємо, нещодавно Україна закрила в'їзд для курятини та яєць із Польщі через смертоносне захворювання.