Як приготувати деруни з картоплі та м'яса на сковороді: покроковий рецепт

Автор: Ольга Березовська

Деруни – це популярна страва, яку готують у багатьох українських родинах та ресторанах. Пропонуємо рецепт цього чудового частування, яке виходить м'яким усередині і з хрусткою скоринкою зверху.

Як приготувати деруни з картоплі та м'яса на сковороді: покроковий рецепт - today.ua

Рецепт дерунів з м'ясом

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 штук
  • Фарш – 200 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Борошно - 2-3 столові ложки
  • Зелена цибуля – половина пучка
  • Молота паприка – половина чайної ложки
  • Сіль та мелений перець – на смак
  • Рослинна олія – для смаження

Як приготувати деруни з картоплі та м'яса на сковороді: покроковий рецепт

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. На самому початку потрібно очистити картоплю, ретельно промити і натерти на великій тертці, віджавши рідину.
  2. У миску з тертою картоплею слід додати дрібно нарізану зелену цибулю.
  3. М'ясний фарш (можна використовувати будь-який) також слід додати до картоплі.
  4. Після вбийте яйце, додайте мелену паприку, сіль та чорний перець.
  5. Перемішайте і всипте борошно.
  6. Ще раз ретельно перемішайте усі інгредієнти.
  7. На сковороді нагрійте олію і викладайте на неї по одній столовій ложці картопляно-м'ясної маси, формуючи деруни.
  8. Обсмажуйте їх з двох боків до красивого та апетитного рум'яного кольору.
  9. Подавати деруни з картоплі з м'ясом краще гарячими. Доповнити цю страву можна свіжою сметаною чи улюбленим соусом.

Як приготувати деруни з картоплі та м'яса на сковороді: покроковий рецепт

Смачного!

Пропонуємо також рецепт дерунів з часником та сиром, які не соромно подати навіть на святковий стіл.

Популярні зараз

Українські біженці масово виїжджають з трьох європейских країн

Українці можуть втратити земельні ділянки: як зберегти нерухомість

Верховна Рада запропонувала штрафувати батьків за небажання навчати дітей

У Раді заявили про посилення мобілізації: “Можна оштрафувати кожного військовозобов'язаного“