Холодець – це улюблена страва багатьох українців. Зазвичай його готують на свинині та яловичині, яка, на жаль, зараз доступна не всім. Але є більш бюджетний варіант - смачний і наваристий холодець з курячих лапок.
Ми розповімо, як приготувати прозорий і смачний холодець із курячих лапок та гомілок.
Інгредієнти:
- Вода – 3 літри
- Курячі лапки – 800 грамів
- Курячі гомілки – 700 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Часник – 3 зубчики
- Перець горошком – 10 штук
- Лавровий лист – 2 штуки
- Сіль - на смак
- Свіжа петрушка або кріп – 3-4 гілочки
Приготування:
- Курячі гомілки та лапки потрібно покласти у велику каструлю та залити водою.
- Залишіть відмокати на одну годину.
- Після цього потрібно видалити пазурі та плівку з лапок і перекласти їх разом із гомілками в чисту каструлю.
- Залийте воду та поставте на вогонь.
- Коли вода закипить, посоліть її та зробіть вогонь на мінімум.
- Цибулю та моркву потрібно очистити та додати в бульйон.
- Покладіть у нього також перець горошком та лавровий лист.
- Варіть холодець щонайменше 3 годин.
- Візьміть марлю і складіть її у кілька разів.
- Покладіть її в друшляк і процідіть бульйон.
- Часник потрібно очистити, пропустити через спеціальний прес і додати до холодцю.
- З гомілок і ніжок зніміть м'ясо і розкладіть його по тарілках.
- Залийте бульйоном, що вийшов, прикрасьте гілочками кропу або петрушки і поставте остигати.
- Коли холодець застигне, його можна ставити на стіл.
Смачного!
А раніше ми ділилися порадами про те, як зробити холодець прозорим, якщо бульйон помутнішав.